П'ятниця, 23 лютого 2018 — Сайт міста Шепетівка
Данило Щербаківський ліворуч, Павло Жолтовський праворуч
Розділ Культура

Добре знані у колах науковців-мистецтвознавців прізвища Данила Михайловича Щербаківського (1877-1927 р.н.) і Павла Миколайовича Жолтовського (1904-1986 р.р.), майже невідомі пересічним українцям, хоча без їх праць неможливо уявити історію українського народного образотворчого та прикладного мистецтва. 

Об'єднати в статті цих людей спонукало те, що обидва вони зробили безцінний внесок у дослідження та збереження пам'яток сакрального мистецтва як України і Волині в цілому, так і Шепетівщини зокрема.

Співробітники Служби безпеки України викрили на хабарі начальника та заступника однієї з виправних колоній Хмельниччини. Оперативники спецслужби задокументували, що керівник установи через свого заступника вимагав три тисячі доларів США від родички чоловіка, засудженого за вбивство.

22 лютого 2018 року Шепетівський міськрайонний суд визнав 18-річного шепетівчанина винним за інкримінованою йому ч. 1 ст. 121 Кримінального кодексу України (умисне тяжке тілесне ушкодження, небезпечне для життя в момент заподіяння).

0
репостів
0
репостів