Бабусі з Шепетівщини врятували життя щоб вона "дожила до перемоги"

Автор 12 січня 2023, 17:06

Наприкінці грудня невідкладна допомога доправила з Ізяславського громади Шепетівського району в реперфузійний центр КНП «ХОССЦ» 89-річну бабусю з гострим інфарктом міокарда. Гіпертонічна хвороба, ішемічна хвороба серця, важкий стан і поважний вік давали максимальний ризик розвитку ускладнень.

Пацієнтку зі «швидкої» відразу транспортували у катетеризаційну лабораторію, де чергова операційна бригада провела невідкладне малоінвазивне втручання під місцевою анестезією з доступом через стегнову артерію.

Коронарографія виявила дифузні ураження судин серця з оклюзію (повним закриттям просвіту) передньої міжшлуночкової артерії.

Проведена за допомогою мікропровідника механічна реканалізація ураженої ділянки та балонна ангіопластика (розширення спеціальним балоном атеросклеротичної бляшки) дозволили відновити прохідність судини та імплантувати в коронарну артерію стент-систему.

Кровотік в судині було успішно поновлено і пацієнтка, отримавши курс післяінфарктного лікування в палаті інтенсивної терапії, в доброму стані виписана додому для подальшого нагляду кардіолога та сімейного лікаря. Очікуємо через місяць на контрольний огляд та корекцію лікування.

Перші слова бабусі після втручання були:

«Дякую, діти. Ще хочу Різдво зустріти з родиною і дожити до перемоги України».

Одне побажання вже здійснилось, шановна п.Ганна. Спільними зусиллями зробимо все, щоб якнайшвидше здійснилось і друге!

Хмельницький обласний серцево-судинний центр

0
репостів
0
репостів