Горіло 9,2 гектарів лісу

13 квітня о 17:29 до Служби порятунку «101» у м. Полонне надійшло повідомлення від старшого лісничого Понінського лісництва ДП «Шепетівське лісове господарство» про те, що поблизу смт. Понінка у 24 кварталі горить ліс.
Невідкладно до місця виклику було направлено три відділення 17-ї державної пожежно-рятувальної частини м. Полонне, добровільну пожежну дружину  картонно-паперового комбінату смт. Понінка, три пожежні команди ДП «Шепетівський лісгосп», 35 працівників лісгоспу з ранцевими оприскувачами та два трактори з плугом, місцеві пожежні команди Шепетівського та Полонського гарнізонів, а також сили і засоби мобільної групи оперативного реагування району. Крім того, до гасіння пожежі залучались 20 працівників міліції із підручними засобами для гасіння. Працівники ДАЇ організували перекриття дорожнього руху та обмежили доступ до лісу. У свою чергу, до місця пожежі прибули 10 чоловік від громадських організацій м.Полонне, 18 небайдужих селян з трактором із плугом.

За сигналом «Збір. Аварія» зібрано особовий склад Шепетівського зведеного загону з гасіння великих пожеж.

На момент прибуття основних підрозділів орієнтовна площа пожежі складала 5 га. Техніка була розосереджена фронтом верхової пожежі для відсікання розповсюдження вогню.

Одночасно з гасінням пожежі здійснювались заходи з локалізації пожежі шляхом створення мінералізованої смуги фронтом низової пожежі.

Процес гасіння ускладнювався сильним поривчастим вітром.

У зв’язку із сильним задимленням організовано обмін інформацією із підрозділами Управління ДСНС України у Житомирській області та патрулювання прилеглих ділянок лісу на кордоні областей.

О 21:35 провідний інженер із охорони лісу ДП «Шепетівський лісгосп» передав інформацію про ліквідацію пожежі.

З метою попередження послідуючих загорянь на території лісового масиву (24, 25 квартал) 40 рятувальників та працівників лісництва на чотирьох одиницях пожежної техніки організували чергування.

Координацію залучення сил та засобів для гасіння пожежі здійснювала оперативна група ГУ ДСНС на чолі з т.в.о. начальника Головного управління Дмитром Бондарем.

Всього для ліквідації пожежі залучались 115 чоловік на 17 одиницях спецтехніки.

Внаслідок пожежі вогнем пошкоджено лісові насадження площею 9,2 га.

Завдяки злагодженій роботі усіх підрозділів вдалося врятувати від знищення вогнем понад 300 га лісу.

Причина виникнення пожежі та збитки встановлюються.
Останнє редагування 14 квітня 2015, 23:13

Відео

0
репостів
0
репостів