На Шепетівщині киянин побив селянина металевим совком

Автор 10 грудня 2020, 17:31

Шепетівським міськрайонним судом Хмельницької області ухвалено вирок, яким жителя м. Києва визнано винуватим у вчиненні кримінального проступку, передбаченого частиною першою статті 125 (умисне легке тілесне ушкодження) Кримінального кодексу України та призначено покарання у виді 200 годин громадських робіт.

Згідно з вироком суду, 18.03.2020, обвинувачений в с. Білокриниччя Шепетівського району, під час словесного конфлікту з потерпілим, який виник щодо визначення місця проживання малолітнього сина обвинуваченого, намагався потрапити в будинок через вхідні двері, шарпаючи за них, після чого вибив шибку вікна у вітальній кімнаті вказаного будинку, однак потерпілий відштовхнув його через вікно.

Не зупиняючись на досягнутому, обвинувачений, використовуючи металевий совок, умисно протиправно через розбите ним вікно наніс потерпілому три удари металевим совком в тім’яну ділянку голови та один удар в перенісся.

В результаті вказаних протиправних дій обвинуваченого потерпілому спричинено тілесні ушкодження легкого ступеня тяжкості.

Допитаний по суті пред’явленого обвинувачення обвинувачений вину у вчиненні кримінального правопорушення не визнав.

Суд критично оцінює показання обвинуваченого та свідків про неспричинення обвинуваченим тілесних ушкоджень потерпілому та вважає їх спробою уникнути відповідальності за неправомірні дії.

Вирок законної сили не набрав і може бути оскаржений до Хмельницького апеляційного суду.

Нагадаємо, згідно зі статтею 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

     За повідомленням пресслужби суду

0
репостів
0
репостів