У змові троє напідпитку забили чоловіка до смерті

Автор 29 січня 2020, 21:12

29 січня 2020 року судом присяжних у складі двох професійних суддів та трьох присяжних ухвалено вирок, яким трьох обвинувачених визнано винуватими у вчиненні злочину, передбаченого пунктом 12 частини другої статті 115  (умисне протиправне заподіяння смерті іншій особі, вчинене за попередньою змовою групою осіб) Кримінального кодексу України.

С. призначено покарання у виді позбавлення волі строком на 12 років.

На підставі ч. 4 ст. 70 КК України за сукупністю злочинів, шляхом часткового складання покарань за цим вироком та за вироком Славутського міськрайонного суду Хмельницької області від 05.09.2019 року остаточно призначено 13 років позбавлення волі.

М. призначено покарання у виді позбавлення волі строком на 11 років.

А. призначено покарання у виді позбавлення волі строком на 12 років.

На підставі ч. 1 ст. 71 КК України за сукупністю вироків, шляхом часткового приєднання до покарання за цим вироком невідбутого покарання за вироком Шепетівського міськрайонного суду Хмельницької області від 16.11.2018 року остаточно призначити А. 13 років позбавлення волі.

До набрання вироком законної сили запобіжні заходи у виді тримання під вартою залишено без змін.  

Згідно з вироком суду, 23 лютого 2019 року, близько 02 год. 40 хв., обвинувачені, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, прийшли до квартири, в якій проживав Б. Коли Б. на стук відкрив двері, обвинувачені почали з ним словесну суперечку, в ході якої внаслідок образ та погроз фізичною розправою з боку потерпілого вирішили його вбити. У квартирі М. відпихнув Б., останній впав на диван, після чого обвинувачені почали бити потерпілого кулаками по голові. Далі С. взяв дерев'яний брусок і наніс ним 4-5 ударів потерпілому по голові зверху, в результаті чого з голови потерпілого пішла кров і він впав. Витягнувши потерпілого на вулицю, поклали біля входу у під’їзд. Після цього, з метою вбивства, С. та М. умисно стали ногами наносити удари лежачому на землі Б., який не міг чинити опору, по голові та тулубу.

Вищевказаними діями обвинувачені заподіяли Б. тілесні ушкодження, які відносяться до тілесних ушкоджень тяжкого ступеня, як небезпечні для життя в момент заподіяння та від яких потерпілий помер на місці події;  тілесні ушкодження легкого ступеня тяжкості та тілесні ушкодження середнього ступеня тяжкості, які в причинному зв’язку із настанням смерті потерпілого не знаходяться.  

Вирок законної сили не набрав і може бути оскаржений до Хмельницького апеляційного суду.

Нагадаємо, згідно зі статтею 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

За повідомленням прес-служби суду

0
репостів
0
репостів