Вбивця намагався в суді довести, що не душив жертву, а лише дав їй ляпаса

Автор 03 листопада 2023, 13:14

Тіло 78-річної жительки Печивод, що на Шепетівщині, торік, 28 грудня, знайшла сусідка. Жінка лежала на підлозі у своєму будинку і не подавала ознак життя. Як згодом дізнаються судово-медичні експерти, її жорстоко побили та задушили. У вчиненні тяжкого злочину слідчі запідозрили 44-річного місцевого жителя, котрий останні півроку мешкав у пенсіонерки.

Поліцї він зізнався, під час конфлікту побив жінку ногами і врешті рукою здушив її шию.

Обвинувальний вирок Словутський міськрайонний суд виніс 30 травня 2023 року, засудивши обвинуваченого в умисному битві до 10 років в'язниці. На користь сина загиблий стягнув 1 мільйон гривень моральних збитків.

Та якщо у місцевому суді чоловік визнавав вину, каєвся і просив вибачення, то в апеляційному свою причетність до вбивства заперечив. Мовляв, підписати зізнання його примусили слідчі, пригрозивши максимальним покаранням.

"Не душив – лише дав ляпас" - так обвинувачений в умисному вбивстві в апеляційному суді відмовився від зізнавальних показань. 

Адвокат підтримав апеляційну скаргу підзахисного, але все ж вказав, що той кардинально змінив свою позицію вже після того, як потрапив за грати.

Прокурор нагадав, що за Кримінальним кодексом України умисне вбивство карається позбавленням волі на строк від 7 до 15 років. Суд першої інстанції призначив покарання ближче до мінімальної межі. Підстав його пом'якшувати ще, немає, вважає він.

Злочин було вчинено в стані алкогольного сп'яніння та щодо особи похилого віку. Шкоду ним не відшкодовано. Також він характеризується негативною, а також було враховано позицію потерпілого. Тому, враховуючи вищевикладене, вважаю, що судом першої інстанції йому було обґрунтовано призначено покарання все-таки ближче до мінімальної межі у виді 10 років позбавленням волі.

Вирок місцевого суду законний, констатував апеляційний суд. Призначене покарання він визнав таким, що відповідає принципам справедливості, обґрунтованості та індивідуалізації, власне, який розмір грошового відшкодування моральної шкоди сину загиблої, позов якого на 1 мільйон гривень обвинувачений визнав повністю.

Вирок Славутського міського районного суду Хмельницької області 30 травня 2013 року залишити без зміни апеляційний скарг без задволення.

Таким вироком Хмельницький апеляційний суд поставив крапку у цій справі.

Останнє редагування 03 листопада 2023, 13:30

Відео

0
репостів
0
репостів