На Хмельниччині семеро осіб важко отруїлись грибами

Автор 10 жовтня 2023, 16:02

9 жовтня на Хмельниччині сталося масове отруєння дикорослими грибами. Постраждали 7 чоловіків, віком від 30 до 56 років. Шестеро з них - це тимчасово наймані працівники Меджибізького рибгоспу, мешканці Харківщини, та 1 місцевий житель.

Попередня причина отруєння — дикорослі гриби (рядовки). Їх потерпілі назбирали у лісі неподалік Меджибожа, опісля — відварили та вживали під час вечері у смаженому вигляді. 

Перші клінічні прояви нездужання — нудоту, блювоту та діарею постраждалі відчули уже за півтори години. До лікарів змушені були звернутися не чекаючи ранку. Це й врятувало їх від більш важкого перебігу хвороби.

Протягом ночі трьох пацієнтів каретами “невідкладної” допомоги доправили до відділення анестезіології та інтенсивної терапії Летичівської багатопрофільної лікарні, чотирьох інших — до відділення детоксикації Хмельницької обласної лікарні. Четверо постраждалих перебували у важкому стані, троє — у стані середньої важкості.

За інформацією лікарів, на 14.30 10 жовтня стан постраждалих значно покращився, декого виписали з лікарень, інших — перевели у терапевтичне відділення. Вирішальну роль відіграло те, що пацієнти без зволікання звернулися за медичною допомогою.

Хмельницький обласний центр контролю та профілактики хвороб

Останнє редагування 10 жовтня 2023, 16:05
0
репостів
0
репостів