Стали відомі деталі про наслідки ранкової ракетної атаки по Хмельниччині

Автор 18 вересня 2023, 20:03
Стали відомі деталі про наслідки ранкової ракетної атаки по Хмельниччині Фото: Суспільне Хмельницький

Сьогодні вранці ворог атакував Хмельниччину крилатими ракетами повітряного базування Х-101/Х-555/Х-55. Про роботу ППО та наслідки збиття у ефірі телемарафону "Суспільне. Спротив" розповіли речник Повітряних Сил ЗСУ та заступник начальника Хмельницької ОВА Сергій Тюрін. 

"Обстріл був одним із найпотужніших у вересні. Сьогодні 17 ракет знищено. Це безумовно гарний результат. На жаль, не 100 відсотків дронів, але ж ми розуміємо, що не усі регіони мають достатньо засобів, що можуть знищувати такі цілі як дрони чи ракети. Як вже командувач відзначив (ред. - Микола Олещук), сьогодні показали роботу комплексу закордонного виробництва, це німецький IRIS-T. Техніка зарубіжна завжди показує 100 відсотковий результат." - розповів Юрій Ігнат в ефірі телемарафону.

Під час повітрної тривоги мешканці Хмельниччини чули звуки вибухів, це працювала ППО. Детальніше про це розповів заступник очільника Хмельницької ОВА Сергій Тюрін:

"Оперативна інформація і обстановка була оцінена одразу відповідними службами на місцях. Дійсно уламки від якісної роботи сил ППО ЗСУ, які відпрацювали по повітряним цілям, впали у Хмельницькому та Шепетівському районах. Було пошкоджено від вибухової хвилі деякі дахи та вікна у кількох домоволодіннях. Також на непрацюючу систему очисних споруд впали уламки, які зробили деякі пошкодження.

Крім того, опора електропередач була пошкоджена, зараз тривають відновлювальні роботи.

Якщо говорити про Шепетівський район, то на території колишнього виробничого заводу, де була розміщена деяка вантажна техніка - самоскиди, навантажувачі, там також впали уламки, відбувся вибух. Було пошкоджено кілька одиниць цієї вантажної техніки.

І також в тому ж районі на залізничну колію впали уламки, пошкодили полотно. Відповідні всі служби виїхали на місця. Проводилася робота по відновленню, а також обстеженню полів, інших територій, де ймовірно від збитих ворожих цілей могли знаходитися уламки".

За словами Тюріна встановлюються завдані збитки. Якщо говорити про домоволодіння, то працюють комісії, які обстежують та актують пошкодження, але за його інформацією вони незначні, а покриті вони будуть за рахунок міської територіальної громади. Вона виділить з матрезерву шифер, скло, ремонтні бригади комунального підприємства. Вони виконають відповідні роботи на місці в достатньо стислі терміни. 

За інформацією Супільне Хмельницький у Старокостянтинівській громаді внаслідок падіння уламків ракет було пошкоджено кілька домоволодінь у трьох селах. У будинках побило дахи та вибило кілька вікон. Також, зі слів очільника Старокостянтинов Богачука, вибиті кілька вікон в оселях жителів так званого "болгарського містечка" в самому місті.

"Один уламок навіть залетів через балкон до квартири - розбив склопакети та пошкодив пральну машину на кухні. Зараз у цій квартирі працює наша комісія, встановлюють збитки. А взагалі наші комунальні підприємства уже від самого ранку працюють, усувають наслідки - латають дахи, вставляють вікна. Поки ми не знаємо точної суми завданих збитків, бо це все ще в процесі. Але комунальники намагаються усе швидко підлатати, у нас з цим проблем немає - вони беруть усі необхідні будівельні матеріали за домовленістю у постачальників, складають кошторис, а потім ми оплачуємо ці будматеріали. Зараз працюємо за такою схемою. Бо той матеріальний резерв будматеріалів, що ми мали, ми уже роздали. Зараз буде сесія міської ради, то виділимо кошти і закупимо ще шифер, скло та інші будматеріали", - розповів Суспільному міський голова Старокостянтинова Володимир Богачук.

0
репостів
0
репостів