В Шепетівському районі ув'язнили ще одного ухилянта від мобілізації

Автор 13 вересня 2023, 15:55

В Шепетівському районі судили ще одного ухилянта від мобілізації. Відомо, що мешканець села Ліщани Ізяславської тергромади пройшов військово-лікарську комісію. Його визнали придатним до служби. Та коли йому прийшли вручати бойову повістку, яка передбачала відправку до навчального центру, призовник відмовився. І через тиждень після того не прибув до військової частини для проходження служби на вказану дату.

У вироку Ізяславського районного суду йдеться, що він не мав поважних підстав для такого рішення, тож таким чином ухилився від призову до війська.

На суді ухилянт визнав свою вину та розкаявся. Зазначив, що має допомагати батькам виховувати менших братів та не хоче проходити військову службу. Ще однією підставою відмови від отримання повістки вказав, що проходив лікування в сімейного лікаря.

Але в Ізяславському медзакладі немає відомостей, що призовник у вказаний період перебував на амбулаторному лікуванні у сімейного лікаря. Також немає інформації, що він взагалі звертався за медичною допомогою.

За станом здоров`я чоловік являється придатним до військової служби. На це є відповідні заключення медиків.

Відтак, суд звинуватив жителя Ліщан в ухиленні від мобілізації. Його дії кваліфікували за статтею 336 КК України та призначили покарання - 3 роки позбавлення волі.

Також згідно вироку чоловік не має права покидати межі Ліщан без дозволу прокурора або суду.

Служба зв’язків з громадськістю Хмельницького ОТЦК та СП

0
репостів
0
репостів