79 тисяч гривень видурили псевдобанкіри та псевдоволонтери у жителів Шепетівщини за добу

Автор 16 травня 2023, 12:02

За минулу добу псевдобанкіри та псевдоволонтери спустошили рахунки жителів Шепетівщини більш ніж на 79 тисяч гривень. Вчора, 15 травня, двоє жителів району стали жертвами однієї і тієї ж шахрайської схеми "Дзвінок з банку".Третя потерпіла сподівалась отримати соціальні кошти - натомість втратила свої. Поліцейські встановлюють обставини події.

Так, 62-річна жителька м.Нетішин довірилась особі, яка по телефону представилась працівником банку. Дистанційно вона сказала жінці виконати певні маніпуляції через мобільний додаток, у результаті чого та втратила більше 9 тисяч гривень.

За аналогічною схемою 28 тисяч гривень втратила 67-річна нетішинка.

Ще одна потерпіла - 40-річна жителька Білогір'я, натрапила на оголошення про отримання соціальних виплат від ООН. Перейшовши за посиланням, жінка вказала персональні дані свого банківського рахунку. Замість отримати кошти - жінка втратила 42 тисячі гривень, що були зняті з її картки.

По усіх випадках працівники поліції проводять розслідування і закликають громадян у разі отримання дзвінків з банку не піддаватись паніці.

Пам’ятайте: будь-які маніпуляції з карткою не проводяться дистанційно. Вас мають запросити до найближчого відділення банку. Якщо невідомі пропонують вам соціальну допомогу - слід належним чином перевіряти такі пропозиції.

Шепетівське районне управління поліції

Останнє редагування 16 травня 2023, 18:42
0
репостів
0
репостів