Викрито злочинну групу, яка ошукала близько десятка військових та волонтерів

Автор 02 вересня 2022, 11:53

5 мільйонів гривень нелегального прибутку та близько 50 ошуканих людей: поліція припинила діяльність масштабної злочинної групи шахраїв. Як повідомив Голова Національної поліції Ігор Клименко, зловмисники розміщували в мережі фейкові оголошення про продаж різноманітних товарів, а також пропозиції доставити з-за кордону авто за вигідними цінами. Обов’язковою умовою надання послуги була передплата. Проте ані авто, ані свої гроші замовники не отримували.

Працівники карного розшуку спільно зі слідчими поліції Хмельницької області за процесуального керівництва Хмельницької обласної прокуратури викрили злочинну групу, сформовану на етнічній основі, яка ошукувала людей з різних областей України. Серед понад пів сотні ошуканих громадян є мешканці Хмельницької, Київської, Одеської та Полтавської областей.

«Серед потерпілих від таких шахрайських дій — близько 10-ти військових та волонтерів, які хотіли придбати транспорт для фронту», — повідомив Ігор Клименко.

Поліція Хмельницької області встановила, що злочинна група налічує 18 учасників. Зібрав їх разом 54-річний хмельничанин.

Зловмисники розміщували в мережі фейкові оголошення і різними шляхами виманювали у своїх жертв передоплату. Як тільки гроші від клієнта надходили на картку, шахраї зникали зі зв’язку.

За попередніми підрахунками, збитки перевищують 5 мільйонів гривень.

За результатами проведення санкціонованих обшуків за місцями проживання фігурантів правоохоронцями вилучено мобільні телефони, сім картки, чорнові записи, 3300 доларів США, 1400 польських злотих, понад 360 тис грн та 5 автомобілів.

Наразі трьом підозрюваним обрано запобіжний захід у виді тримання під вартою. Слідство триває, тож і підозр учасникам злочинної групи, і потерпілих буде більше.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчим управлінням ГУНП в Хмельницькій області за оперативного супроводу працівників Управління карного розшуку ГУНП в області.

Довідково: санкція ч. 4 ст. 190 Кримінального кодексу України передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від 5 до 12 років з конфіскацією майна.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

За матеріалам поліції Хмельницької області та пресслужби Хмельницької обласної прокуратури

0
репостів
0
репостів