Розділ Бізнес

Облаштування водогону у Плесні вийшло на фінішну пряму

Автор 06 серпня 2021, 15:24

У червні цього року у с. Плесні розпочалися роботи з облаштування нового водогону. Розмови про проєкт велися кілька років. Зрештою реалізація проекту зараз виходить на фінішну пряму.

Роботи здійснюються згідно з програмою «Питна вода», що фінансується з обласного та місцевого бюджетів. Протяжність новозбудованого водогону суттєва — 4 кілометри.

Приємно звітувати про завершальний етап такого важливого для громади села Плесни проєкту, загальна вартість якого складає близько 1,4 мільйона гривень, враховуючи 10-відсот­кове співфінансування з місцевого бюджету. Хмельницька обласна державна адміністрація та Хмельницька обласна рада розглядають можливість довгострокових проєктів «Питна вода» на 2022–2026 роки. Тож ми опрацьовуємо на перспективу питання щодо включення у проєкт не лише сільських, а й міських територій. Зокрема, у м. Шепетівці, потребують облаштування водогонів на вулицях Максима Залізняка, Генерала Шухевича, у мікрорайоні Косецькому. У короткостроковій перспективі розпочнемо виготовлення проєктно-кошторисної документації для будівництва водогону у с. Пліщині, — коментує міський голова Віталій Бузиль.

Наразі завершується прокладання водогону у с. Плесні, на черзі — індивідуальне під’єднання домогосподарств до центральної мережі. Охочих приєднатися уже є понад 180 родин плесенців, а загалом таку можливість можуть отримати власники 400 будинків.

— Останніми роками у криницях не стало води. Водогін — це чудово, ми чекали на нього кілька років. Підрядник виконав роботи швидко і, сподіваємось, якісно. Єдине, про що хвилює­мось наразі, — це тариф на водопостачання, бо, на відміну від міських, наші сільські домогосподарства споживають багато води, — коментує плесенчанка Валентина Миколаївна Віннічук.

Після завершення робіт громада с. Плесни передасть водопровід на баланс КП «Шепетівкаводоканал», що надалі обслуговуватиме мережу.

— Ми раді й вдячні, що нашою вулицею ведуть воду. Дарма, що будинків на вулиці не так багато. Приємно, що роботи не затягнулися, усе виконується вчасно, — ділиться враженнями Вікторія Валеріївна Черниш, мешканка с.Плесни. Отож з огляду на те, що прокладання центральної гілки водогону по суті уже завершено, плесенчани переходять до етапу індивідуального під’єднання до мережі. Заступник міського голови Віталій Янушевський уже двічі організовував збори сельчан з метою роз’яснення подальших кроків, проводяться консультації населення щодо алгоритмів індивідуального під’єднання та обслуговування мережі комунальним підприємством Шепетівської міської територіальної громади.

За матеріалами Щепетівської міської ради

0
репостів
0
репостів