Розділ Бізнес

Колишні концесіонери намагаються дестабілізувати роботу шепетівського водоканалу

Автор 24 квітня 2017, 21:15

Минуло 3 роки з моменту коли ТОВ "Шепетівка Енергоінвест" повернуло водоканал місту. Зробили вони це після масових пікетів колективу підприємства, якому не виплачували заробітню плату. Окрім цього майно підприємства було арештовано кредиторами, а керівництво намагалось незаконно вивезти газові котли з котельні. Та за цей час у концесіонерів сталась амнезія і вони почали доводити, що водоканал вони не віддавали місту.

На своєму офіційному сайті вони розмістили оголошення наступного змісту:

З травня 2014 року послуги з централізованого постачання холодної води та централізованого водовідведення у місті Шепетівці надає Шепетівське комунальне підприємство водопровідно-каналізаційного господарства.Судами всіх інстанцій, від господарського суду Хмельницької області до Верховного суду України, було доведено право ТОВ «ШЕПЕТІВКА ЕНЕРГОІНВЕСТ» здійснювати господарську діяльність з надання послуг з централізованого постачання холодної води та централізованого водовідведення відповідно до Концесійного договору від 02 грудня 2011 року. Отже, цілісний майновий комплекс «Шепетівське комунальне підприємство водопровідно-каналізаційного господарства» повинен бути переданий Шепетівською міською радою ТОВАРИСТВУ З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ «ШЕПЕТІВКА ЕНЕРГОІНВЕСТ».З метою уникнення непорозумінь, пов’язаних із зміною банківських реквізитів надавача послуг з централізованого постачання холодної води та централізованого водовідведення у м. Шепетівці, ТОВ «ШЕПЕТІВКА ЕНЕРГОІНВЕСТ» рекомендує споживачам  не здійснювати оплату за спожиті послуги з  01.05.2017 р. на рахунки Шепетівського підприємства водопровідно-каналізаційного господарства до моменту повернення Шепетівською міською радою комунального підприємства у концесію Товариству.

Така заява обурила адміністрацію та трудовий колектив Шепетівського підприємства водопровідно-каналізаційного господарства:
Вважаємо дану інформацію не правдивою та такою, що не відповідає дійсності. Адже жодне рішення прийняте судами, які зазначені в поширених оголошеннях, не містять зобов'язання про повторну передачу Шепетівською міською радою цілісного майнового комплексу Шепетівського комунального підприємства  водопровідно-каналізаційного господарства в управління ТОВ “Шепетівка Енергоінвест”.

Шепетівське КП ВКГ є власністю територіальної громади м.Шепетівка в особі Шепетівської міської ради та має статус комунального підприємства. Жодних рішень, щодо повернення в концесію Шепетівська міська рада не приймала, тому підприємство є і залишається надавачем послуг з водопостачання та водовідведення в м. Шепетівка. Підприємство має самостійний баланс,  всі необхідні ліцензії та дозвільні документи на право провадження господарської діяльності в сфері водопостачання та водовідведення,  відповідний кваліфікований персонал та обладнання.

Враховуючи те, що ненадходження грошових коштів на рахунок підприємства може призвести до зупинки роботи водоканалу та припинення надання послуг з водопостачання та водовідведення, що в свою чергу спричинить санітарно-екологічну надзвичайну ситуацію у м. Шепетівка, вважаємо дії ТОВ “Шепетівка Енергоінвест”спрямовані на дестабілізацію роботи важливого стратегічного для міста підприємства, створення соціальної напруги, несуть загрозу соціально-економічному розвитку, безпеці та благополуччу населення, що є неприпустимим в такий важкий для країни час.

Адміністрація Шепетівського комунального підприємства водопровідно-каналізаційного господарства підготувала та подала до Служби безпеки України, Прокуратури та інших правоохоронних органів заяви про вжиття заходів щодо припинення протиправної діяльності ТОВ “Шепетівка Енергоінвест” із дестабілізації ситуації навколо роботи Шепетівського водоканалу.

Шановні мешканці міста, звертаємось до Вас із закликом не піддаватись на провокації з боку ТОВ “Шепетівка Енергоінвест”, жодних причин не оплачувати рахунки за спожиті послуги з водопостачання та водовідведення не існує, як і раніше оплативши послуги Ви отримаєте нараховані виплати по призначеним субсидіям, як і раніше ми будемо надавати Вам вчасні та якісні послуги. З повагою, адміністрація ШКПВКГ.

0
репостів
0
репостів