Розмір шрифту: +
3 minutes reading time (543 words)

Людська лінь

  

 

 Ні для кого не секрет, що хоч лінь і вважається «матір'ю всіх вад», але лінується майже кожен. Періодично так званою «здоровою лінню» уражається до 100% населення незалежно від вікового, економічного і соціального статусу.

 

 До основних симптомів ліні відноситься «синдром бурого ведмедя», тобто людина ніби впадає в сплячку, причому в будь-який час року і доби. Періоди сплячки тривають від 12 годин до 15 днів.

 

 Лінь на робочому місці зазвичай виникає в тих випадках, коли підлеглим розпорядження начальника здається відверто даремним. Або ж коли співробітники не мають ніякої зацікавленості у виконуваній роботі.

 

 Напади ліні можуть мати і сезонний характер. Така лінь з'являється, як правило, навесні. Причиною сезонної ліні можуть бути авітаміноз, а також перші промені активного та дратівного сонця.

 

 Крім сезонної, є лінь добова. Всі люди діляться на «сов» і «жайворонків», а тому змусити працювати «жайворонка» увечері, а «сову» вранці практично неможливо. Єдиний вихід - кожному працювати в свій час. На жаль, це виходить не завжди.

 

 Однак це все прояви «здорової ліні». Але причиною того, що вам нічого не хочеться робити, може бути і хвороба, точніше - нестача в організмі гормону мелатоніну.

 

 Виявляється, жінки в 4 рази лінивіше, ніж чоловіки. Лікуватися від ліні учені пропонують їм за допомогою спеціальної дієти, яка сприяє виробленню мелатоніну.

 

 Вчені з'ясували, що лінь корисна для здоров'я. Робити якомога менше - набагато корисніше для організму, ніж виснажувати себе фізичними вправами. Втім, вчені не заперечують проти помірного фізичного навантаження, наприклад, спокійних прогулянок. В першу чергу це стосується людей середнього і старшого віку, кому слід економніше витрачати енергію.

 

 До речі, лінь може бути результатом елементарного перевантаження або може мати чисто медичні причини наприклад, низький рівень цукру в крові, проблеми з серцем або судинами. Якщо ви відчуваєте хронічну втому, проконсультуйтеся у невропатолога.

 

 

 На думку психологів, в основі ліні лежать негативні емоції: страх, почуття провини, досада. Тільки зрозумівши причини їх виникнення, ви зможете подолати лінь. Іншими словами, ліні не можна чинити опір, її треба запобігати.

 

 Класифікація ледарів:

 

- Ледар ослаблений. Лінь виникає через низький фізичного тонусу людини. У цьому випадку закиди і силові повчання слабо допомагають. Як мовиться, вище голови не стрибнеш. Людині необхідно підвищувати свій тонус. Для цього можна використовувати вітаміни. Корисні пробіжки, гімнастика, плавання. І, як не дивно, такому ледареві необхідно добре  висипатися.

 

- Ледар нудьгуючий. Людина не бажає виконувати роботу через те, що йому нудно. Коли робота, нецікаві для нього люди - все це посилює вашу лінь. Але з таким видом ліні боротися легко. Потрібно тільки набратися мужності і визнати, що це «не ваше» і зайнятися тим, що вам до душі. Тоді і ліні не буде місця.

 

- Ледар неорганізований. Ви лінуєтеся і ніяк не можете увійти в потрібний ритм. Така лінь сама небезпечна і допомогти тут може тільки силовий вплив над собою. Щоранку починайте з питання: «Що я сьогодні повинен зробити?» І суворо дотримуйтесь намічених планів. Важливо не зациклюватися на невдачах. І не забувати хвалити себе за перемоги.

 

- Ледар винахідливий. Завдяки саме таким ледарям, полегшується наше життя. Лінь було копати землю лопатою, придумав ледар екскаватор. Лінь займатися прибиранням - придумав пилосос. Може бути і ви через лінь виконувати якусь роботу зробите винахід століття? Так що, якщо ви - ледар, то це зовсім не означає, що втрачена для суспільства людина.

 

 

 

 

Мелатонін - гормон сну і довгого життя
Де і як можна отримати закордонний паспорт?
 

Коментарі

Немає створених коментарів. Будь першим хто залишить коментар.
Вже зарегистрированны? Увійти на сайт
Четвер, 02 травня 2024

0
репостів
0
репостів