Розмір шрифту: +
3 minutes reading time (522 words)

Як, куди і скільки їздять шепетівчани міжміськими поїздами

Як, куди і скільки їздять шепетівчани міжміськими поїздами

Переважна більшість шепетівчан для подорожей використовують залізничний транспорт. Для Шепетівки це один із найзручніших способів подорожувати Україною і за її межі. Залізнична станція Шепетівка - один із найвідоміших фактів про наше місто, транспортні ворота та один із найбільших платників податків до місцевого бюджету. В даній статті розглянемо пасажиропотік швидких та пасажирських поїздів по станції Шепетівка та деяких станції залізничного вузла Шепетівка.

За повідомленнями Укрзалізниці, пасажирські перевезення є збитковими, а на думку більшості пасажирів - якість перевезень не відповідає її якості.  За словами Міністра інфраструктури, доходи від пасажирських перевезень Укрзалізниці у 2015 склали всього 251 млн. грн, проти сумарних 7,4 млрд. грн, що є незначною часткою загального бюджету.

Раніше я писав про планування та відміну поїздів, зокрема, Івано-Франківськ - Шепетівка та вплив кожного з нас на даний процес. На основі даних операцій з квитками в пасажирських поїздах за 2014 та дев'ять місяців 2015 року, які команда ресурсу http://texty.org.ua/ отримала з Міністерства інфраструктури, був створений ресурс, що дає можливість проаналізувати пасажиропотік Укрзалізниці по станціям. 


Скільки шепетівчан подорожує на поїздах?

За інформацією веб-сервісу, станція Шепетівка обслуговує 898 пасажирів на добу, Здолбунів - 559, Козятин-1 - 1247 пасажирів. Сусідні Славута та Полонне обслуговують по 454 та 187 пасажирів на добу відповідно. Статистику пасажиропотоку по іншим станціям Шепетівського району можна переглянути на зображенні карти (1) нижче.

1. Кількість пасажирів в швидких та пасажирських поїздах, осіб/добу

Популярні напрямки

Найбільш популярним напрямком є місто Київ. Так за 2014 рік з Шепетівки в Київ відправилось 59944 пасажира, у зворотному напрямку - 65654. Другим за популярністю є місто Рівне із 19328 пасажирів у напрямку туди та 19505 у зворотному. Третьою найбільш популярною станцією шепетівчан є місто Львів із кількістю 14192 поїздок туди та 12340 назад. Четверту позицію за популярністю подорожей займає місто Харків (туди - 10013, назад - 10248). В п'ятірку найбільш популярних напрямків також входить місто Одеса з середньою кількістю пасажирів 5927 осіб.

До числа найбільш населених маршрутів входять станції Козятин, Бердичів, Івано-Франківськ, Здолбунів, Луцьк, Новоград-Волинський, Фастів, Коростень, Ковель.

2. Найбільш популярні напрями поїздок зі станції Шепетівка

Час ПІК

Найбільша кількість пасажирів прибуває та відбуває зі станції між 15 та 18 годиною та складає більше 100 осіб, найменше - о 9-10 годині. В нічні години більшість виїжджає з міста (о 0-5 годині на станцію прибувають потяги на Київ, Львів, які є найбільш популярними напрямками).

Коли ви зазвичай купуєте квиток на поїзд?

Аналіз даних від Укрзалізниці показав, що 25% пасажирів квитки купує в останні години до відправлення, а більше половини квитків поїздів розкуповують за останні 72 години до відправлення, ріст активності спостерігається за один тиждень до відправлення. Тобто подорожі українці планують в останній момент, як і багато чого іншого в житті.

За скільки днів до поїздки пасажири УЗ купують квитки

Плацкарт - вагон року

Серед найбільш популярних пасажирських вагонів першість займає плацкарт. За 2014 рік Укрзалізницею було продано більше 20 мільйонів плацкартних місць. Однак, більш дохідними є купейні місця, які дорожчі і менш популярні серед населення, однак серед пасажирських вагонів приносять найбільший дохід для перевізника.

На жаль, серед представлених даних, відсутня статистика про приміські перевезення, адже на якість останніх в українців також багато нарікань. До сьогодні приміське сполучення для багатьох українців залишається основним видом транспорту, яким вони користуються в подорожах на роботу, ринок, родичів тощо. Побажаємо, щоб рівень комфорту вагонів українських залізниць зростав, як і доходи громадян.

Шепетівський вісник знову джинсує
Домашний интерьер и личное пространство

Читайте також:

 

Коментарі

Немає створених коментарів. Будь першим хто залишить коментар.
Вже зарегистрированны? Увійти на сайт
Субота, 20 квітня 2024

0
репостів
0
репостів