П'ятниця, 01 грудня 2023 — Сайт міста Шепетівка

Одним із найбільших проектів початку ХХ ст. на території Поділля та Південно-Східної Волині стало будівництво Подільської залізниці (1909-1917). На відміну від всіх інших магістралей Російської імперії, історія будівництва і функціонування Подільської залізниці на сьогодні мало досліджена.

27 листопада священники шепетівського благочиння протоієрей Василь Гетьман, протоієрей Сергій Скоробогатий та протоієрей Василь Сеник відвідали наших воїнів на Запорізькому напрямку. Напередодні свята Свт. Миколая Чудотворця передали їм багато гостинців від наших громад, а особливо велику подяку за те що вони мужньо захищають нашу країну.

На Шепетівщині слідчі оголосили підозру чоловікові, якого викрили небайдужі громадяни під час спроби заволодіти чужим майном. В ході перевірки з'ясувалось, що раніше зловмисник вчинив ще дві крадіжки.

Впродовж листопада 2023 року на базі Хмельницького обласного центру науково-технічної творчості учнівської молоді відбувався щорічний обласний заочний конкурс учнівської молоді з історико-технічного стендового моделювання. Конкурс являв собою виставку моделей – точних копій авіа-, авто-, судномоделей, військової, космічної, залізничної, сільськогосподарської техніки, фігур, будівель, діорам в певному масштабі.

Державні нагороди загиблих військових із Полонської громади вручили їх родинам
Розділ Події

Сьогодні, згідно Указів Президента України, було вручено нагороди рідним та близьким Захисників з Шепетівщини, що повернулися на щиті. Вручення відбулось у місті Полонному за участі начальника Шепетівської районної військової адміністрації Олексія Глушакова та начальника другого відділу Шепетівського РТЦК та СП, підполковника Олександра Антощука.

За процесуального керівництва Хмельницької обласної прокуратури повідомлено про підозру 48-річній жительці міста Шепетівка у сприянні в незаконному переправленні осіб через державний кордон України (ч. 1 ст. 332 КК України). Про це повідомили на сторінці прокуратури.

Традиційно 1 грудня увесь світ відзначає Всесвітній день боротьби зі СНІДом та порозуміння з ВІЛ-інфікованими, який вперше відзначався у 1988 році з ініціативи Всесвітньої організації охорони здоров’я. Головна мета цього дня – звернути увагу суспільства на проблеми соціальної терпимості і розширення обміну інформацією щодо ВІЛ/СНІДу, підвищити обізнаність населення про ВІЛ-інфекцію/СНІД.

Юні шепетівські танцюристи здобули нагороди обласного фестиваль-конкурсу «Ритми часу»
Розділ Спорт

30 листопада на базі Палацу творчості дітей та юнацтва м. Хмельницького за організації Хмельницького обласного центру науково-технічної творчості учнівської молоді відбувся третій етап обласного фестивалю колективів сучасного танцю «Ритми часу» закладів загальної середньої та позашкільної освіти.

На Хмельниччині поліція викрила зловмисника за вимагання 50 000 гривень «боргу». Погрозами фізичної розправи та побиттям фігурант змушував мати та доньку віддати йому кошти. Тепер йому може загрожувати до 12-ти років в’язниці.

Шепетівчанка завоювала срібло на чемпіонаті України з вільної боротьби
Розділ Спорт

З 27 по 30 листопада 2023 року у місті Чернівці відбувся чемпіонат України з вільної боротьби серед юнаків та дівчат U-13. До участі у чемпіонаті було заявлено понад 600 спортсменів з різних куточків України.

0
репостів
0
репостів