Пробовідбірник для нафтопродуктів: пристрій та особливості

Відбір проб нафтопродуктів проводиться для аналізу їхньої якості, визначення вмісту різних компонентів, таких як сірка, вода, метанол, для контролю за виробництвом, транспортуванням і зберіганням нафтопродуктів з метою забезпечення їх відповідності стандартам якості.

Якість паливно-мастильних матеріалів важлива з кількох причин:

  • низька якість може призвести до аварій та нещасних випадків;
  • неякісні паливно-мастильні матеріали здатні спровокувати засмічення обладнання;
  • хороші нафтопродукти забезпечують кращу ефективність роботи двигунів;
  • високоякісна продукція сприяє зменшенню викидів шкідливих речовин в атмосферу.

Замовити товари для АЗС і нафтобаз, які б дозволили проводити легкий забір проб ПММ, можна, звернувшись в інтернет-магазин компанії «Славутич».

pom 1 01 1000x1000

Що собою являє пробовідбірник?

Представлений апарат дає змогу проводити забір на аналіз зразків нафти, бензину, масел та мазуту з будь-якого рівня резервуара. З його допомогою зручно відбирати проби з залізничних цистерн, стаціонарних резервуарів, підземних сховищ та нафтоналивних суден.

Прилад складається з трьох основних частин:

  • алюмінієва циліндрична капсула;
  • пробовідбірний пристрій (шток);
  • клапан, що пропускає пробу в пробовідбірник.

Для кріплення та утримання пристрою до спеціальної петельки прив'язується трос або линва. Ємність апарату вимірюється в мілілітрах та може бути різною.

Які вимоги пред'являються до представленого обладнання?

Представлений прилад досить простий у конструкції, але повинен відповідати жорстким вимогам, тому перед тим, як купити пробовідбірник для нафтопродуктів, рекомендуємо з ними познайомитися:

  • прилад має бути стійким до впливу ПММ;
  • товщина стінок повинна бути достатньою, щоб уникнути пошкоджень;
  • необхідно, щоб пристрій швидко занурювався навіть у щільні рідини, але й виймався без зайвих зусиль при ручному підйомі з цистерни, тому його вага не може перевищувати 2 кілограми.

Також варто зазначити, що апарат повинен витримувати різні температури та тиск, відповідно до стандартів.

Metroshtok MShI 25m 1 zv F1 bilij removebg preview

Принцип проведення відбору проб

Перед початком використання пробовідбірник необхідно добре оглянути, щоб виключити наявність пошкоджень, тріщин та деформацій. Далі за допомогою линви занурте апарат на необхідну глибину. Якщо забір речовини здійснюється з дна, шток самостійно відкриває клапан та проводиться забір, як тільки капсула торкнулась дна резервуара. 

У випадку, коли проби беруться з заданої глибини, до штока прив'язується ще одна линва, за допомогою якої клапан відкривають вручну. Закривається він самостійно в обох випадках, під час витягування пробовідбірника з цистерни. Після використання апарату його необхідно очистити від залишків нафтопродуктів, вимивши мийним засобом та гарно просушити.

Транспортується та зберігається прилад у спеціальних чохлах-футлярах.  Варто зазначити, якщо ємність для перевезення або зберігання паливно-мастильних матеріалів щойно заповнювалась, проводити відбір проб для аналізу варто через певний час, коли пройде процес природного змішування. Для різного типу ємностей цей час відрізняється:

  • для резервуарів — 2 години;
  • морських танкерів — 30 хвилин;
  • залізничних цистерн — всього 10 хв.

Проводити забір проб варто у світлий час доби або використовувати для освітлення прилади, які не спричиняють іскру. Це небезпечно, оскільки ви працюєте з легкозаймистими речовинами.

Замовити якісні та сертифіковані пробовідбірники по доступній якості та від виробника, можна в компанії «Славутич». Працівники обов'язково допоможуть вам з вибором та оформленням заявки.

0
репостів
0
репостів