Як зберегти та покращити стан мікрофлори кишківника

Вживання антибіотиків, стрес, неправильне харчування, відсутність фізичного навантаження - усе це наша буденність, яка може негативно впливати на стан організму, зокрема, здоров'я кишківника. Не секрет, що від збереження його нормального функціонування залежить як загальне фізичне, так і психічне здоров'я. Тож, аби його підтримати у Аптека 911 існує ряд препаратів на основі бактерій, щоб зменшити вплив негативних чинників та відновити мікрофлору. Які вони є та яким чином можна покращити стан кишкового тракту, читайте далі.

Які є бактерії для мікрофлори кишківника?

Велика кількість мікроорганізмів, які складають основу мікрофлори кишківника - гриби, віруси, бактерії. Так, до основних видів бактерій без яких неможливе функціонування тракту входять:

  • пробіотики, які є в організмі людини та можуть надходити з зовні під час прийому відповідних препаратів, наприклад, Ентерожерміни від Аптека 911 та мають благотворний ефект на функціонування кишківника, адже це живі мікроорганізми. До їх складу можуть входити звичайні бактерії, такі як Bacillus clausii, Lactobacillus, Bifidobacterium тощо;
  • пребіотики на відміну від пробіотиків, слугують останнім, як харчування, для їх розвитку та росту і не можуть бути сумісними з травленням. Усередину організму вони потрапляють під виглядом волокон, галактозоолігосахаридів тощо;
  • синбіотики поєднують у собі пробіотики та пребіотики, маючи переваги обох бактерій за рахунок чого вони активно розмножуються у кишківнику.

Препарати на основі таких бактерій не тільки підтримують здоров'я кишкової мікрофлори, а й підвищують імунітет, допомагаючи долати інфекції та запальні процеси, покращують травлення, засвоєння поживних речовин і підтримують нормальне функціонування організму в цілому. Продаватися вони можуть у вигляді контейнерів з рідиною, порошку, таблеток, капсул і призначаються лікарем під час терапії антибіотиками, людям із хронічними захворюваннями чи післяопераційний період.

Системний підхід у підтримці мікрофлори

Бактерії зможуть швидко покращити стан мікрофлори та відновити баланс мікроорганізмів, однак варто розуміти, що, часто проблема знаходиться ззовні. Лише комплексний підхід та звернення до деяких змін у стилі життя зможе покращити стан організму. Така стратегія включає:

  1. Зміну раціону, де буде збільшено вживання фруктів, овочів, які багаті на клітковину, злаків та насіння, де є корисні бактерії, а також часнику, цибулі, які є пребіотичними продуктами.
  2. По можливості уникати вживання антибіотиків і приймати їх тільки під наглядом та за призначенням лікаря.
  3. Уникання стресу або його зниження через практикування медитацій, вправ з дихання, масажу.
  4. Заняття активними вправами, спортом, адже це стимулює перистальтику та покращує здоровий кровообіг шлунково-кишкового тракту.
  5. Отримання достатньої кількості здорового сну, адже це також впливає на мікрофлору.

Таким чином, варто пам'ятати, що здоровий кишківник - здоров'я всього організму та гарне самопочуття кожного дня. Варто активно жити, вживати здорову їжу, уникати негативу, а якщо є необхідність - вживати препарати на основі корисних бактерій, які допоможуть зберегти та відновити мікрофлору шлунково-кишкового тракту.

0
репостів
0
репостів