Полірування зубів: що потрібно знати про процедуру

Один із методів очищення поверхні зубів для підтримки їх здоров'я є полірування зубів. У стоматології його використовують для вирівнювання поверхні, видалення плям, нальоту, а також надання їм блиску та запобігання виникнення захворювань. Гігієнічне полірування зубів в києві має показання та може застосовуватись лікарем навіть при наявності стійкого нальоту. Що потрібно знати про полірування та його особливості, розкажемо далі.

Про види полірування зубів

Є два основні види полірування зубів:

  • з допомогою гумової щітки;
  • з допомогою повітря та спеціального порошку за технологією Air-Flow.

Полірування зубів Київ у першому методі відбувається з допомогою повільної бормашини та гумової щітки. Завдяки занурюванню щіточки у спеціальний розчин чи використанню пасти для полірування, стоматолог може видалити будь-які плями чи наліт. Паста, до слова, спеціальна абразивна.

Технологія Air-Flow передбачає використання суспензії води, соди, гліцину, кальцію чи еритритолу, яка подається під тиском повітря, води і дозволяє  делікатно відполірувати зуби без травмування. Також у стоматології широко використовують ультразвукову чистку. Однак використання тиску повітря, на відміну від гумової щітки, забезпечує більш глибоке чищення, наприклад, у щілинах між зубів чи на лінії зубів та ясен.

Також таке полірування актуальне для власників брекетів та тих, хто має підвищену чутливість зубів.

Переваги полірування

Більшість пацієнтів, які регулярно використовують полірування меншою мірою звертаються до стоматолога для лікування карієсу. Це пов'язано зі зменшенням кількості бактерій після чищення у найвіддаленіших куточках, щілинах. Відомо, що саме бактерії спричиняють ряд проблем у ротовій порожнині, утворюючи своєрідну біоплівку у вигляді нальоту. Саме він і викликає захворювання ясен, а відтак і зубів. Крім того, наліт провокує неприємний запах з рота.

Для людей схильних до швидкого утворення нальоту стоматологи рекомендують регулярне полірування - раз на 3-6 місяців в залежності від індивідуальних потреб, а також регулярний догляд за зубами - мінімум 2 рази на день чистити зуби.

Полірування - косметична процедура

Та все ж, процедура є більше косметичною, тобто покликана підтримувати здоровий вигляд зубів - видалити плями, наліт від кави, тютюну, чаю тощо. Полірування зубів ціна може бути різною, в залежності від використовуваних матеріалів. Однак не всі плями піддаються чищенню, зокрема:

  • ті, які виникли внаслідок вживання антибіотиків;
  • які виникли від перенесених інфекційних захворювань;
  • які передалися у спадок тощо.

Як правило, це внутрішні зміни у зубах, які піддаються більш радикальним маніпуляціям та лікуванню. Для цього потрібно звернутися до професійного стоматолога, щоб він зміг визначити рід проблеми та скласти план лікування. У іншому випадку полірування зубів має стати гарною звичкою, аби зуби були здоровими та міцними.

0
репостів
0
репостів