iPhone 14 Pro: про довговічність та особливості смартфона

У вересні 2023 року компанія презентувала нову лінійку iPhone 15 - чудова новинка для фанатів останніх продуктів Apple. Однак, якщо немає можливості отримати таку у користування, то iPhone 14 Pro https://www.foxtrot.com.ua/uk/shop/mobilnye_telefony_apple-iphone-14-pro.html стане знахідкою для кожного, хто прагне заощадити кошти і отримати топовий гаджет. Чому варто розглянути придбання 14 лінійки Pro, про це далі у статті.

Про довговічність

За понад 1,5 роки з моменту випуску у користувачів iPhone 14 Pro склалось достатньо вражень про міцність корпусу та скла смартфона. Найбільш делікатним у гаджетах зазвичай є скло, яке часто піддається тертю і може залишати на собі безліч мікроподряпин.

За рік користування, звичайно, на смартфоні можуть з'явитися ледь помітні подряпини, але при повсякденному користуванні це норма. Завдяки загартованому склу Ceramic Shield, щоб залишити подряпину на айфоні доведеться докласти зусиль. Проте на його функціональність це не вплине.

Краща ситуація з задньою панеллю - матове скло ідеально витримує повсякденну експлуатацію, теж саме можна сказати і про камери, де встановлено сапфірове скло. Тож, фото, як завжди, будуть ідеальними.

Що стосується рами, яка виконана з повністю переробленого алюмінію, то вона теж дуже міцна та за довгий період експлуатації так само має гарний вигляд. В цілому iPhone 14 Pro відмінно спроектований та має добре зібраний телефон з екологічними матеріалами, які відмінно себе проявили навіть після року користування.

Про ергономічність

img 0 60 8839 0 1 637982361917916546Якщо ви взяли смартфон вперше, то враження безумовно чудові, однак після щоденного скролінгу краї вздовж рами викликатимуть дискомфорт у користувача. Цей недолік усунули у 15 моделі, де краї заокруглили і зробили їх більш плавними, тим самим зробивши використання гаджета комфортнішим, особливо, якщо найбільш часто тримаєш телефон однією рукою.

Вага iPhone 14 Pro - 206 грамів, для порівняння 15 модель - 187, хоча Pro Max матиме усі 221. Комусь довподоби, комусь ні, але треба враховувати розмір екрана у 6,1 дюйма та високий клас матеріалів. Варто звернути увагу і на матове скло задньої панелі, яке не ковзає у руці у поєднанні з алюмінієвою рамою вздовж країв, що надає преміального вигляду смартфона.

Топовий дисплей без "старіння"

Дисплей OLED Super Retina XDR з роздільною здатністю 2556×1179 пікселів, який встановлений на iPhone 14 Pro чудово працює і у користувачів, які понад рік використовували смартфон, проблем з вигорянням не було. А в парі з автоматичною яскравістю та зменшенням часу автоблокування екрана можуть ще більше продовжити життя дисплею.

За що варто подякувати інженерам Apple, так це за частоту оновлення екрану цієї лінійки, адже вона становить 120 Гц, чим не може похвалитися 15 модель. Так, в окремих випадках і у 15 Pro є можливість досягнути цієї позначки, але в цілому 15-й модельний ряд має частоту не більше 60 Гц.

Висока частота з технологією ProMotion дозволяє отримати максимальне задоволення від перегляду будь-яких зображень та відео, адже усі рухи, анімація стануть більш плавними та чіткими. Навіть у сонячний день ваш дисплей буде показувати добре і це плюс.

Плюсом до вибору iPhone 14 Pro стане й те, що тут встановлений потужний чіп A16, який можна знайти й в моделях 15 лінійки. Це дійсно найкраща продуктивність та легкість у роботі з будь-якими додатками, в тому числі і для обробки фото, ігор. Тож, такий смартфон варто придбати, адже він все ще залишається потужним, ергономічним та матиме програмне забезпечення принаймні найближчі 4-5 років.

0
репостів
0
репостів