Що потрібно знати про підготовку до національного мультипредметного тесту

Цьогоріч аби вступити на 1 курс вишу учням, як і минулого року, доведеться складати національний мультипредметний тест (НМТ). Це онлайн тестування, яке триває у загальному 240 хвилин та поділене на 2 блоки, тож якісна підготовка kibit.edu.ua/dpa-zno знадобиться усім майбутнім абітурієнтам. Оскільки іспит включає такі обов'язкові дисципліни, як математику, українську мову, історію України та предмет на вибір, то потрібно знати, які курси вибрати аби в результаті отримати максимально високі бали у підсумку.

Як відбуватиметься тестування?

Онлайн-тест у першому блоці складатиметься з двох предметів: українська мова, математика. На вирішення тестів у школярів буде дві години. Блок мови матиме 30 завдань і не матиме завдань для розгорнутої відповіді у письмовому варіанті, математики - 22, на чотири з яких треба буде написати короткі пояснення.

Другий блок розрахований також на 2 години. Що стосується історії України, то тут, як і в українській мові, буде 30 завдань, які охоплюватимуть історичний період другої половини 16 – початку 19 ст., а от другий предмет блоку необхідно вибрати самостійно. Це може бути:

  • іноземна мова: англійська, німецька, французька, іспанська на 32 завдання;
  • фізика на 20 завдань;
  • хімія на 30 завдань;
  • біологія на 30 завдань;
  • географія на 30 завдань;
  • українська література на 30 завдань.

Між блоками буде перерва - 20 хвилин, а сам зміст НМТ відповідатиме змісту програми ЗНО. Тож таке тестування буде аналогічним до зовнішнього незалежного оцінювання, а отримані бали будуть відповідати шкалі оцінювання ЗНО. Варто звертати увагу і на вагові коефіцієнти, які важливі при вступі до спеціалізованих вишів.

НМТ буде проведено 2024 року онлайн у тимчасових екзаменаційних центрах по Україні та за її межами у дві сесії: травні-червні та липні. Друга є додатковою, тож, якщо вступник з поважної причини не пройшов іспит, він зможе скласти його в липні влітку.

Де пройти курси підготовки до НМТ?

У фаховому коледжі КІБіТ є підготовчі курси для успішного складання як НМТ, так і ДПА, подальшого вступу до коледжу, інституту. Для цього фахівці закладу проводять підготовку з:

  • української мови;
  • математики;
  • англійської мови;
  • історії України.

Протягом навчального року майбутні студенти матимуть змогу систематично двічі на тиждень у Києві та Житомирі у вечірній час займатися на підготовчих курсах. Постійна робота над собою, отримання знань зможуть в результаті отримати високі бали та успішно вступити у будь-який бажаний ВНЗ.

0
репостів
0
репостів