Пончо для військового: як вибрати?

Екіпірування військових — це не тільки бронежилети, тактичне вбрання, шоломи та розвантажувальні системи. Не обійтися й без спеціальних накидок-пончо, які захищають від негоди. Схоже вбрання іноді можна побачити на рибалках чи мисливцях. Проте моделі для армійців мають свою специфіку. Чим відрізняється пончо військове від накидок, якими користуються цивільні, та за якими критеріями вибирати таку річ — читайте в статті.

Популярні різновиди військових пончо

Цей вид верхнього одягу захищає від дощу, мокрого снігу, вітру. Деякі моделі носять як додатковий зігрівальний шар. Класичні армійські пончо — це накидки без рукавів. Такий аксесуар нагадує великий відріз тканини з отвором для голови. Також популярні моделі з капюшонами.

Основна відмінність пончо для військовослужбовців — у характеристиках тканини. Традиційно всі накидки такого типу шиють із вологостійких матеріалів, що не продуваються. Однак варіанти для армійців відшивають із максимально міцних, зносостійких тканин із високим рівнем захисту. Ці особливості дозволяють за необхідності використовувати пончо як ковдру, ноші чи навіть намет.

Інша специфічна характеристика накидок для армійців — забарвлення. Воно витримане в традиційних для форми кольорах.

Пончо залежно від характеристик матеріалу та конструкції бувають різних видів. Найпопулярніші в середовищі армійців:

  • легкі нейлонові чи поліестерові моделі, які надійно захищають від дощу та вітру;
  • з маскувальним (камуфляжним) забарвленням, допомагають «злитися» з пейзажем незалежно від кольору військової форми;
  • накидки-антитепловізори, роблять військового невидимим для тепловізійної техніки;
  • з утеплювачем.

Часто армійські моделі мають додаткові деталі, які покращують функціональність виробу. Це можуть бути застібки-блискавки, кишені, люверси тощо.

Як вибрати пончо для військового?

Такий аксесуар вибирають за різними критеріями:

  • погодні та кліматичні умови, де буде використовуватися накидка;
  • призначення — для захисту від негоди чи як засіб для маскування;
  • розмір і зручність посадки.

Найлегше вибирати армійську накидку в магазині з широким асортиментом таких товарів. Наприклад, на сайті українського виробника військового спорядження ukrarmor. У цьому магазині є всі найпопулярніші серед армійців різновиди пончо: однотонні та камуфляжні, тонкі та з утеплювачем. А якщо врахувати, що ціни там доволі низькі, то можна придбати одразу декілька — для різних ситуацій.

Сподіваємося, ці поради допоможуть вибрати зручну й надійну накидку для військовослужбовця чи для цивільних потреб.

0
репостів
0
репостів