Елегантність та міцність фасаду: переваги використання клінкерної плитки

kanyon.com.uaКлінкер використовувався для будівництва будинків задовго до сучасних технологій виготовлення плитки і був високоміцною, вогнетривкою, водонепроникною цеглою. Недарма давні архітектурні споруди ми можемо споглядати в чудовому стані й до сьогодні. З часом виробникам вдалося створити облицювальний матеріал з такими ж якостями та доступною для пересічного покупця ціною - клінкерна плитка https://kanyon.com.ua/klinkerna-plitka/, яку широко використовують у будівництві. В чому її особливості та чим вона вигідно відрізняється від інших, читайте далі.

Якісне облицювання - краса та захист будинку на довгі роки

Під час будівництва будь-якої споруди одним із головних завдань архітектора буде забезпечення його естетичної краси та захисту фасаду від різних погодних умов. Зокрема, завдяки якісному облицюванню можна отримати привабливий вигляд будинку за рахунок збереження краси використовуваного матеріалу, а також його стійкості до атмосферних умов, в тому числі UV-випромінювання.

Найбільш витривалим варіантом для оздоблення фасаду вважають використання клінкерної плитки різної текстури, кольорів та натурального каменю: вапняку, граніту чи мармуру. Однак по вартості клінкер завжди буде доступнішим, ніж природний камінь.

З їх допомогою з роками будинок зберігатиме свою красу та первозданність, зберігаючи інвестиційну привабливість, а відсутність пошкоджень допоможе уникнути коштовного ремонту та реставрації.

В чому особливість клінкерної плитки?

fasadna plitka loft brick bel gijs ka 02Завдяки випалюванню теракоти чи глини при температурі понад 1000 градусів Цельсія виготовляється надміцна клінкерна плитка. Крім міцності, вона ще й має вогнетривкі властивості та стійка до впливу води.

Зокрема, матеріал неабияк популярний в Англії, де висока вологість та часті опади. Тож, аби створити будинок в англійському стилі достатньо просто підібрати клінкерну плитку та оздобити будинок. А ще вона стійка до морозу, довговічна, зносостійка і може використовуватися у різних кліматичних зонах, має широку палітру відтінків та текстур.

Переваги та особливості клінкера

Окрім естетичної сторони, де можна втілювати найсміливіші дизайнерські рішення та міцності плитки, що додає їй витривалості порівняно з іншими, клінкер забезпечує:

  • пожежну безпеку будинку, адже не горить;
  • легкість догляду - добре очищується, не боїться миючого обладнання під високим тиском та потребує мінімального обслуговування;
  • енергоефективність, допомагаючи не втрачати тепло будинку взимку та утримувати прохолоду влітку, а це зменшує енерговитрати.

klinkerna fasadna plitka stroeher nuancist 1823 rot 09132023Таку клінкерну плитку можна підібрати на kanyon.com.ua як для облицювання будівель, так і для цоколя чи печі від бельгійського, українського, німецького, та польського виробника зі структурною, матовою, нековзною, глазурованою, рустикальною фактурою.

Тож, якщо вагаєтеся обирати клінкер чи ні, то однозначно варто спробувати. Він додає вишуканого вигляду будинку, має ряд переваг та доступну ціну, при цьому не потребує прискіпливого догляду. А широкий вибір кольорів, фактури обов'язково підійде до будь-якого екстер'єру та ландшафту.

0
репостів
0
репостів