Чемпіонат Італії: чого очікувати від нового сезону

real 20c07ee0 fa4b 4d68 b8ed dccdb284652d

Вболівальники італійської Серії А з нетерпінням очікують нового футбольного сезону, який розпочнеться 20 серпня. У турнірі традиційно зіграють 20 команд. За підсумками минулого розіграшу вищий дивізіон залишили «Спеція» (за цей клуб виступав українець Віктор Коваленко), «Сампдорія» та «Кремонезе». Їх місця в еліті зайняли «Фрозіноне», «Дженоа» та «Кальярі». Дві останні команди повернулися в чемпіонат Італії вже через рік після вильоту.

Чинним переможцем турніру є «Наполі». Неаполітанський клуб виграв скудетто після 33-річної паузи, причому зробив це в феєричному стилі, оформивши титул задовго до завершення Серії А 2022/23. Чесно кажучи, такого розвитку подій не очікував ніхто. Нинішній сезон стане для «Наполі» набагато складнішим. По-перше, захищати чемпіонське звання завжди важче, по-друге, це доведеться робити з новим головним тренером та без декількох провідних гравців, що залишили команду. Втім, неаполітанці, безумовно, є одними з головних фаворитів. Крім них, на перемогу в чемпіонаті Італії традиційно претендуватимуть:

  • Інтер;

  • Мілан;

  • Ювентус;

  • Рома.

Потенційно в боротьбу за чемпіонство можуть втрутитися «Лаціо», «Аталанта» та «Фіорентина», але їх шанси виглядають менш переконливо. Варто очікувати серйозного прогресу від «Ювентуса». Туринці цього сезону не зіграють в єврокубках через дискваліфікацію, тож зможуть повністю зосередитися на внутрішній першості.

Що обіцяє вболівальникам новий чемпіонат Німеччини з футболу

Німецька Бундесліга стартує на 2 дні раніше за Серію А. Турнір розпочнеться 18 серпня матчем між «Вердером» та чинним володарем Срібної салатниці «Баварією». У порівнянні з минулим сезоном, склад учасників дещо змінився. Замість «Герти» та «Шальке 04», що вилетіли до нижчого дивізіону, зіграють «Дармштадт 98» і «Хайденхайм». Для останньої команди цей чемпіонат Німеччини з футболу буде дебютним на рівні вищої ліги.

Головним фаворитом турніру, у якому візьмуть участь 18 клубів, традиційно є «Баварія». Востаннє мюнхенці поступалися чемпіонським званням у далекому 2012 році. Минулого сезону вони були як ніколи близькі до втрати титулу, але «Боруссія» не змогла скористатися наданим їй шансом. В заключному турі дортмундці вдома не зуміли обіграти середняка «Майнц 05», що гарантувало б їм перше місце. Чи зуміють «чорно-жовті» вибороти бажаний трофей у новому розіграші Бундесліги? Більшість експертів вважають, що навряд чи «Баварія» подарує конкурентам таку можливість другий рік поспіль.

Що можна очікувати з впевненістю, так це запеклу боротьбу за місця у єврокубках. В чемпіонаті Німеччини з футболу виступає чимало сильних команд, здатних досягати високих результатів на міжнародній арені. Крім мюнхенського та дортмундського грандів, в зоні ЛЧ цілком можуть опинитися «РБ Лейпциг», «Баєр 04», «Айнтрахт», «Уніон», «Фрайбург», «Боруссія» (Менхенгладбах) та «Вольфсбург».

Автор sport.ua: Сергій Циба - https://www.facebook.com/profile.php?id=100009246736006

0
репостів
0
репостів