Останні новини боксу: перемога Далакяна, Усик та Ф'юрі майже домовилися, анонс виступів українців

Наприкінці січня чемпіон WBA у найлегшій вазі Артем Далакян вшосте поспіль захистив свій титул. На знаменитій лондонській «Вемблі Арені» українець переміг за очками костариканця Давида Хіменеса. Далакян — боксер не настільки розкручений та популярний, як брати Клички, Олександр Усик чи Василь Ломаченко. Навіть в Україні його ім'я не дуже відоме пересічному уболівальникові, для якого новини боксу є другорядними у спортивній стрічці. Не зовсім справедливо щодо бійця, не програвшого жодного поєдинку на професійному рингу, але це факт.

real 9df9a974 0a11 46f7 a155 81c1f88a44e0

Перемога над Хіменесом допомогла Артему підписати контракт зі знаменитим британським промоутером Френком Уорреном. Це означає гарні перспективи на по-справжньому великі бої з відповідними гонорарами та можливістю стати абсолютним чемпіоном світу. Але є одна обставина, яка може завадити Далакяну у реалізації цих грандіозних планів. Влітку спортсмену виповнюється 36 років, що є дуже солідним віком для легковаговика, тож варто поспішати.

Чимало останніх новин боксу було присвячено ще одному українцеві. Розмови про поєдинок Усика з Тайсоном Ф'юрі ведуться вже декілька місяців, та здається, що сторони нарешті досягли згоди. Вищезгаданий Френк Уоррен повідомив, що бій майже стовідсотково відбудеться в останню суботу квітня. Подію приймуть або у Саудівській Аравії, або у Великобританії. Раніше повідомлялося, що боксери зустрінуться на початку березня. 

Найближчим часом має відбутися ще кілька цікавих боїв за участю українців:

  • Безус — Аделі (черговий бій перспективного суперважковаговика).

  • Ломаченко — Хейні (на кону титули чемпіона світу у декількох категоріях);

  • Богачук — суперник поки невідомий (захист титулу WBC Continental Americas).

Одне можна сказати напевне — у 2023 році українським прихильникам боксу нудьгувати не доведеться. 

Новини ММА: перша перемога Ігоря Потері в UFC

У світі змішаних єдиноборств успіхи українців не такі вагомі, але вони є. У січні новини ММА порадували повідомленнями про історичну перемогу Ігоря Потері на престижному турнірі UFC 283. На змаганнях у Ріо-де-Жанейро киянин зустрівся з відомим бразильцем Руа. Поєдинок тривав менше раунду. Наприкінці першої п'ятихвилинки Потеря нокаутував суперника, який свого часу ставав чемпіоном промоушену у напівсередній вазі. Після зустрічі Руа оголосив про завершення кар'єри.

Ця перемога стала дебютною для українця в UFC. Перед цим він лише раз виходив в октагон під егідою організації. Влітку 2022 року Ігор поступився румуну Негумеряну, опинившись в нокауті на початку другого раунду. Можна вважати ту поразку уроком, який зобов'язаний пройти та засвоїти кожний боєць. Що ж, слідкувати за новинами ММА стає цікавіше, адже тепер є за кого вболівати на найвищому рівні.

Автор sport.ua: Сергій Циба - https://www.facebook.com/profile.php?id=100009246736006

0
репостів
0
репостів