Безпека на Binance: як захистити свій акаунт

Безпека акаунту на біржі — це головна умова для збереження ваших коштів та приватної інформації. Кожна платформа пропонує різні можливості задля забезпечення безпеки своїх користувачів. Binance уже понад 5 років займає перше місце серед найнадійніших і найбільших платформ для торгівлі криптовалютами.

В цій статті розповімо вам, як забезпечити максимальний рівень захисту вашого облікового запису, що треба знати та які кроки для цього необхідно зробити.

pasted image 0 45

Джерело: trading.biz

Важливі кроки для забезпечення безпеки на Binance

pasted image 0 46

Джерело: trading.biz

Захищеність вашого облікового запису в багатьох випадках залежить саме від вас. Аналізуючи Binance відгуки досвідчених користувачів, ми пропонуємо декілька необхідних кроків для забезпечення найвищого рівня безпеки вашого профілю та активів.

Крок 1. Найбільшу увагу слід приділяти створенню надійного пароля та логіна. Краще за все, якщо це будуть унікальні дані лише для профілю біржі. Звісно, доступ до них повинен бути лише у вас, і зберігатись в надійному місці.

Крок 2. Надійність захисту вашого профілю може гарантуватись, якщо буде ввімкнено та налаштовано двофакторну аутентифікацію (2FА). На Binance доступно два варіанти: через SMS або Google Authenticator. В цьому випадку обов’язково слід зберегти ключ для скидання налаштувань.

Крок 3. В налаштуваннях застосунку можна редагувати список пристроїв, яким буде дозволено доступ для входу в ваш акаунт. Якщо серед пристроїв ви бачите невідомий або той, яким вже давно не користуєтесь, видаліть їх зі списку. В цьому ж меню можна перевірити активність акаунту, тобто в який час і з якого пристрою виконувався вхід у ваш приватний кабінет користувача.

Крок 4. Контролюйте свої адреси зняття. Біржа пропонує функцію “Керування адресами”. Вона дозволяє обмежувати кількість адрес гаманців, на які може здійснюватись переказ активів. Кожна нова адреса має бути підтверджена через електронну пошту.

Крок 5. Дізнайтесь якомога більше про фішингові атаки. Це поширений вид шахрайства, при якому зловмисник видає себе за компанію задля отримання вашої персональної інформації. Для цього стороння адреса вебсайту створюється максимально схожою на офіційний сайт платформи.

Крок 6. Використання функцій системи Binance API. Це використання власних торгових стратегій з API-ключами. Щоб використовувати дану функцію максимально безпечно, варто внести в білий список лише перевірені IP-адреси і постійно змінювати API-ключі.

Крок 7. Використання універсальної двофакторної аутентифікації (U2F). Для цього можна скористатись сторонніми додатками, наприклад, Yubico YubiKey. Вхід до облікового запису буде можливий лише при використанні сторонніх носіїв додатка, після підключення їх до бездротової мережі або до вашого ПК.

Крок 8. Завжди використовуйте всі можливі варіанти гарантії безпеки, які пропонує платформа: підтвердження через номер телефону та електронну пошту при вході в особистий кабінет, голосова та біометрична ідентифікація.

Якщо ви помітили якісь зміни на своєму балансі, незрозумілу активність або інші проблем, необхідно одразу звернутись у службу підтримки та змінити логін і пароль акаунту. При дотриманні всіх рекомендацій стосовно безпечного використання платформи Binance ваші активи матимуть найкращий захист.

Як створити надійний пароль для свого акаунту на Binance?

pasted image 0 47

Джерело: trading.biz

Хоча створення логіна та пароля, на перший погляд, не викликає ніяких проблем, слід знати деякі правила, які значно підвищать їх надійність:

  • Для біржі слід використовувати лише унікальні паролі, які більше ніде не застосовуються вами в інтернеті.

  • Чим складніший пароль, тим важче його зламати. В найкращому варіанті він повинен містити понад 8 символів: латинські літери нижнього та верхнього регістру, спеціальні символи та цифри.

  • Свій пароль краще записати та зберігати в надійному місці.

  • Можна використовувати менеджери паролів, які допоможуть створити дуже складну комбінацію.

  • Рекомендується періодично змінювати паролі для доступу до приватного кабінету. В такому випадку варто враховувати, що після заміни пароля, ви не зможете проводити різні операції з активами та виводити кошти протягом доби з Binance.

Використання двофакторної аутентифікації на Binance для додаткового захисту

pasted image 0 48

Джерело: trading.biz

Для використання двофакторної аутентифікації слід виконати декілька простих кроків:

  1. Завантажити додаток Google Authenticator.

  2. Зайти у свій особистий кабінет на біржі, в меню профілю необхідно обрати розділ “Безпека” та поставити відмітку на аутентифікації через застосунок.

  3. Застосунок може бути встановлений на інший носій, проте доступ до нього повинен бути обов’язково.

  4. В Google Authenticator проводиться настройка і додається обліковий запис, прив’язаний до платформи.

  5. При вході до облікового запису необхідно вводити пароль, який генерує застосунок. Він постійно змінюється.

  6. При налаштуванні обов’язково слід зберегти код для скидання. Він може знадобитись, якщо буде необхідність перенесення застосунку на інший мобільний пристрій.

У разі втрати доступу до Google Authenticator ви не можете зайти у свій профіль на біржі. В такому випадку необхідно скинути налаштування аутентифікації. Це можливо виконати за допомогою надісланого вашого відео з документом, який підтверджує особу.

Як уникнути шахрайських атак та фішингу на Binance?

pasted image 0 49

Джерело: trading.biz

Біржа Бінанс одна з найпопулярніших у світі, тому має дуже велику кількість користувачів. Тому шахраї намагаються отримати доступ до акаунтів різними способами.

Один з найпоширеніших варіантів — це використання фішингу. Для цього створюють домен з дуже схожою адресою та інтерфейсом, який повністю імітує офіційну сторінку біржі. Після введення ваших даних на такому ресурсі шахраї одразу можуть отримати доступ до вашого профілю.

Щоб уникнути таких ситуацій, слід дотримуватись простих правил:

  1. На мобільному пристрої краще використовувати офіційний застосунок платформи.

  2. При необхідності переходу на сайт слід зберегти в закладках офіційну сторінку https://www.binance.com та переходити на неї лише зі збережених сторінок.

  3. Установка антифішингового коду. Після його ввімкнення ви будете отримувати електронні листи з додаванням коду, який підтверджуватиме справжність листа від Бінанс.

  4. Налаштування антифішингового коду можна виконати за допомогою меню у профілі і далі у Панелі керування.

Дотримання простих правил дозволить вам зберегти в безпеці свій акаунт і уникнути спроб крадіжки ваших активів.

Регулярне оновлення програмного забезпечення та застосунків для безпеки на Binance

pasted image 0 50

Джерело: trading.biz

Біржа Binance постійно вдосконалює своє програмне забезпечення і покращує рівень захисту персональних даних користувачів. Саме тому оновлювати застосунок слід постійно одразу після виходу оновлення.

Платформа завжди інформує своїх клієнтів про появу нових оновлень, які пов’язані з покращенням безпеки за допомогою електронних листів на пошту. Також всі новини щодо покращень безпеки завжди транслюються на офіційних сторінках та в додатку.

Гарантія максимальної безпеки профілю користувачів завжди залежить не лише від біржі, а й від користувача. Платформа пропонує гарні можливості для забезпечення найвищого рівня захисту ваших персональних даних та активів.

Користувач також має дотримуватись правил безпечного користування:

  1. Створювати надійний логін та пароль. Не забувайте періодично його змінювати та зберігати в надійному місці.

  2. Увімкнути різні методи підтвердження під час входу до профілю: аутентифікація через електронну пошту та СМС, голосова та біометрична ідентифікація, двофакторна авторизація.

  3. Заходити до профілю слід лише через закладки, де збережений офіційний сайт або у додатку через мобільний телефон.

  4. Перевіряйте свої активності та кількість підключених пристроїв у налаштуваннях профілю.

  5. Користуйтесь антивірусами, всі застосунки слід завантажувати лише з офіційних джерел.

  6. Слідкуйте за наявністю оновлень для вашого застосунку Binance.

  7. Створіть власний білий список електронних адрес, на які може здійснюватись переказ ваших коштів та активів з акаунту.

  8. Будьте дуже обережні при встановленні розширень для браузерів, особливо якщо вони мають функціонал, пов’язаний з криптовалютами.

Дотримуючись правил безпеки користування біржею, ви можете бути певними, що ваші активи та персональні дані надійно захищені. Для перевірки поточного рівня захисту вашого акаунту, необхідно зайти в профілі до розділу Безпека та подивитись обрані налаштування.

При виникненні навіть найменших сумнівів краще змінити пароль. При цьому варто пам’ятати, що виведення активів буде недоступно протягом 24 годин після заміни пароля.

У разі виникнення питань завжди звертайтесь до служби підтримки Бінанс. Вона доступна 24/7 через соціальні мережі, месенджери, електронну пошту та меню підтримки на сайті або у застосунку.

0
репостів
0
репостів