Як знайти роботу в Шепетівці

167bПошук роботи у провінційному містечку чомусь завжди асоціюється з низькою платнею, недостатньо хорошими умовами праці та завищеними очікуваннями. Натомість, якщо подивитись на пошук робітника очима роботодавця, то виявиться, що далеко не усі претенденти готові докладати максимум зусиль, щоб отримати бажану високооплачувану роботу та з відповідними умовами праці. Більшість нехтує основними принципами та підготовкою до пошуку бажаної вакансії, наприклад, створенням резюме чи curriculum vitae та звикли нарікати на відсутність роботи у Шепетівці. Але чи справді причина лише в останньому? І чому важливо правильно шукати омріяну роботу, читайте далі.

Які є етапи пошуку роботи?

Пошук бажаної роботи, перш за все, включає підготовчий етап, який передбачає створення резюме, CV (опис біографії, даних про набуття кваліфікацій та навичок по професії), супровідні листи, підбір вакансій та бажаних компаній. Після цього починається другий етап - активний, який передбачає спілкування, зустріч з потенційними роботодавцями, їх огляд резюме та подальше спілкування з претендентом у формі листування, дзвінків і подальших зустрічей.

Заключний етап - це надання пропозицій роботодавцем, які пошуковець роботи має обдумати, погодитись чи відмовитись від вакансії. Також цей етап включає стажування, тобто фактично можна сказати, що претендент здобув бажане та отримав роботу.

Більшість здобувачів конкретних вакансій дуже відповідально відносяться до другого етапу пошуку роботи - активного, приділяючи мало уваги підготовчому та завершальному. Як результат, тільки претенденту роблять пропозицію роботи - він одразу "розслабляється", забуваючи про випробний термін, який досить важкий як фізично, психологічно, так і організаційно. Адже робітник вперше йде на нове місце роботи, його будуть оточувати нові колеги, керівництво пильно приглядається, а проявити себе потрібно по максимуму, аби не втратити можливість остаточно закріпити за собою робоче місце.

Тож, перше на що потрібно спрямувати свої сили та на чому сконцентрувати увагу - грамотне заповнення власного резюме та CV на.

Що таке резюме та CV?

Для кожного досвідченого працівника, випускника ВНЗ знайомий такий термін як "резюме", а от що таке CV, тобто, curriculum vitae чи у перекладі "хід життя" відомо точно не усім. Відмінність документів у тому, що:

  • резюме описує у короткій формі досвід роботи, освіту та загальні дані працівника рекрутеру. Загальний обсяг - не більше 1-2 сторінок, аби роботодавець швидко міг оцінити претендента;
  • CV підходить для детального поетапного опису усіх досягнень працівника, включаючи здобуття освіти, професійних навичок, участь у міжнародних конференціях, публікації у рейтингових виданнях чи наукових праць, підвищення кваліфікації і так далі. Обсяг може бути й 3, і 4 сторінки, тобто якогось обмеження в описі немає.

Окрім того, якщо є можливість поїхати на роботу закордон, то цілком можливо, що від працівника будуть вимагати як резюме, так і CV. 

Що стосується Шепетівки, то реалії такі, що тут практикують резюме, але і його варто формувати правильно. Тож, сервіс SweetCV допоможе не тільки безкоштовно створити професійне резюме, супровідний лист, а й правильно його оформити, щоб надалі надіслати роботодавцю. Користуватись сервісом просто, адже є цілі шаблони для створення документів під різні професії.

Про якості та кар'єрний ріст

Отримати роботу не так важко, як її утримати, адже це постійна робота над собою та кропітка праця, яку постійно оцінює роботодавець. Аби мати успішну кар'єру достатньо поєднувати такі якості як:

  1. Працездатність.
  2. Бажання працювати.
  3. Цілеспрямованість.
  4. Розум.
  5. Прагнення до саморозвитку та удосконалення.
  6. Освіченість.
  7. Завзятість.
  8. Знання.
  9. Професіоналізм.

Попри усі ці якості, працедавці Шепетівки часто хочуть бачити й тих, хто не має відношення ні до крадіжок, ні до розпиття алкогольних напоїв на робочому місці. Реальність така, що більшість підприємств готові пожертвувати половиною вище згаданих пунктів, аби лиш не мати працівника з подібними історіями.

По-перше, нових працівників часто потрібно навчати, вводити в курс роботи, що займає немало ресурсів, по-друге, пошук найманого працівника - така ж проблема для роботодавця, як і для претендента на роботу, тож на етапі пошуку найманих робітників рекрутери можуть встановлювати певні обмеження.

Де шукати вакансії?

Найпоширенішими шляхами пошуку роботи у місті є:

  • звернення до послуг філії обласного центру зайнятості;
  • через знайомих, рідних;
  • шляхом подачі пропозиції пошуку роботи у соцмережах, на місцевих онлайн ресурсах;
  • публікація оголошень на спеціалізованих онлайн майданчиках;
  • місцеві друковані видання;
  • подача заявок на конкурсні посади у громаді тощо.

У будь-якому випадку кожен з представлених шляхів включає ті ж самі 3 етапи пошуку роботи, тож знайти роботу у Шепетівці реально і можливо. Варто лише з відповідальністю підійти до свого представлення роботодавцю, при можливості розповісти, донести корисну інформації про себе та сумлінно пройти випробний термін і вакантне місце обов'язково знайде свого робітника.

0
репостів
0
репостів