Розділ Спорт

Стадіон "Локомотив" хочуть перейменувати

Автор 23 квітня 2014, 18:24
Нещодавно до виконавчого комітету міської ради з ініціативою щодо перейменування стадіону «Локомотив» звернулася спортивна громада міста. У відповідь на звернення 22 квітня в малому залі виконавчого комітету відбулося засідання комісії з питань нових назв та перейменувань вулиць, площ та провулків Шепетівки.
Під час засідання присутні розглянули питання щодо перейменування стадіону «Локомотив», який знаходиться в міському парку культури та відпочинку, на стадіон імені Джумбера Григоровича Нішніанідзе, а також питання виготовлення та встановлення меморіальної дошки до 24 серпня 2014 року.

Заслугою Джумбера Нішніанідзе є те, що він вирішив створити в місті футбольну команду. Таку, щоб із часом могла на рівних змагатися з київським «Динамо», донецьким «Шахтарем», дніпропетровським «Дніпром», львівськими «Карпатами». Для реалізації цієї мрії у грудні 1989 року він заснував футбольну команду «Темп» при будівельно-виробничому кооперативі. Те, що футбольна команда з невеликого райцентру на Хмельниччині опинилася серед учасників 1-го футбольного Чемпіонату у вищій лізі незалежної України, стало приємним сюрпризом як для вболівальників міста, так і для самих футболістів. Ця подія відбулася завдяки виграному командою «Темп» Кубка України та розпаду Радянського Союзу. Федерація футболу України надала право футбольній команді виступати у вищій лізі.

Місцевих глядачів радували своєю грою такі майстри шкіряного м’яча, як Сергій Скаченко, Арсен Аваков, Роман Григорчук... Після декількох вдалих сезонів команда зникла з футбольного горизонту нашої країни.

Причиною зникнення команди стали фінансові проблеми засновника, відсутність інфраструктури, сучасного готелю. Проте саме Джумбер Нішніанідзе першим на практиці довів, що в нових умовах професійного футболу цілком реально в найкоротші строки підняти команду з нізвідки в елітну лігу. Завдяки ентузіасту у місті з 45-тисячним населенням на матчі стабільно приходило понад 10 тисяч чоловік.

Проте не всі люди поділяють ініціативу спортсменів, старожили вважають, що назву "Локомотив" стадіон отримав задовго до створення команди "Темп" і традиційно на цьому стадіоні свою гру представляли футболісти клубу залізничників, тому і назва має бути відповідною. Також лунають думки про сумнівну біографію Джумбера Нішніанідзе, хоч доведених фактів причетності до криміналу наразі не відомо, але люди скептично відносяться до ідеї перейменування стадіону на честь бізнесмена, який не завжди заробляв гроші чесним шляхом.

На слідуючій сесії міської ради питання буде винесено на порядок денний, тому у шепетівчан є час обдумати данну пропозицію і донести свої думки з цього приводу, до міських народних обранців.
0
репостів
0
репостів