Розділ Події

Володимир Гройсман відвідав "Шепетівський ремонтний завод"

Автор 26 січня 2017, 21:33

Сьогодні Прем’єр-міністр України здійснив робочу поїздку до Хмельницької області. Окрім Староконстянтинова та Нетішина завітав Володимир Гройсман і до Шепетівки

Глава Уряду ознайомився із роботою ДП «Шепетівський ремонтний завод». Він оглянув продукцію підприємства, а також цех гальванічного обладнання та цех, в якому здійснюються ремонт військової техніки, у тому числі із зони АТО.

Шепетівський ремонтний завод входить до державного концерну «Укрооборонпром», за період війни на Сході країни відремонтував 1061 одиницю озброєння.

Загалом, на підприємстві, за словами керівництва, проводять ремонт 126 зразків ракетно-артилерійського озброєння у семи різних цехах. Завод, у багатьох видах продукції, є монополістом. За словами директора заводу Олега Турінського, тут відновлюють ракетні системи залпового вогню БМ-21 "Град" та 9П140 "Ураган"; самохідні артилерійські установки 2С3М "Акація", 2С5 "Гіацинт-С", 2С19 "Мста-С"; машини управління вогнем артилерії; артилерійське знаряддя та міномети, засоби управління військами; комплекси протитанкових керованих ракет і військові прилади.
Починаючи з 2014 року, бригади здійснюють виїзди у військові частини та відновлюють техніку і озброєння, яке використовується Збройними Силами України в АТО.

На підприємстві працює 550 людей, а ті, хто їздить ремонтувати техніку у військові частини, працюють по десять і більше годин на добу, трудяться вони практично без вихідних. Середня заробітна плата на Шепетівському ремонтному заводі трохи більша 6 тисяч гривень.

Глава Уряду зазначив, що Україна починає бути самодостатньою у виробництві зокрема військової техніки. Якщо раніше країна була дуже імпортозалежною від комплектуючих для військової техніки і оборонного обладнання у тому числі від країни-агресора, зараз зусиллями "Укроборонпрому", усіма підприємствами концерну, відбулося 100% заміщення що стосується оборонної промисловості, наголосив Прем'єр-міністр.

Таким чином, тисячі людей, які працюють на підприємствах, мають роботу в Україні, зарплату, а країна в результаті отримує національний продукт, зауважив Глава Уряду.

Фотозвіт із відвідин
Останнє редагування 26 січня 2019, 03:39

Відео

0
репостів
0
репостів