Розділ Події

У Шепетівці вшанували загиблого кіборга – Ярослава Кревогубця

Автор 21 лютого 2016, 23:40
Сьогодні відбулися заходи, приурочені світлій пам’яті захисника української «Брестської фортеці» - Донецького летовища – Ярослава Кревогубця. Двадцяти п'ятирічний шепетівчанин загинув під Донецьком 22 лютого 2015 року під час антитерористичній операції в складі 95-ї окремої аеромобільної бригади.
Сьогодні військові побратими Ярослава спільно з представниками органів виконавчої влади, місцевого самоврядування, громадських організацій, військовослужбовцями, жителями Шепетівки та представниками засобів масової інформації відвідали краєзнавчий музей міста, де розміщена експозиція, присвячена захисникам Батьківщини, що беруть участь у антитерористичній операції. 

Міський голова висловив щирі співчуття родині з приводу смерті Ярослава 
Шепетівщина втратила одного з кращих своїх синів! Пам'ять про його мужність, честь, звитягу та непересічні людські якості назавжди залишаться в серцях рідних, близьких, земляків, бойових побратимів – усіх, хто знав, поважав та любив Ярослава – справжнього патріота та героя України.
Опісля відвідин музею, усі присутні, рідні, друзі й товариші по службі Ярослава автобусами відправилися до Шепетівського НВК №1, де навчався герой. У закладі школярі відкрили тематичний куточок, присвячений героям АТО. Учні закладу власними руками виготовили обереги для наших військових та подарували їх під час зустрічі аби кров українців більше не омивала рідну землю. 

Далі, учасники скорботних заходів поїхали на міське кладовище, де у пам'ять про загиблого кіборга відбулася громадська панахида, яку провів настоятель Української Православної Церкви релігійної громади святих мучеників Віри, Надії, Любові і Софії Шепетівської єпархії Української Православної Церкви Митрофорний протоієрей Анатолій (Вересюк). 

Учасники заходу провели спільний молебень та доторкнулися до Хреста монумента, який було зведено у пам'ять про подвиг шепетівчанина, який своїм життям довів, що шепетівські юнаки міцніші за бетонні стіни.
Більше фото із заходу
Останнє редагування 23 лютого 2016, 12:13
0
репостів
0
репостів