Розділ Події

На фасаді загальноосвітньої школи №3 відкрито меморіальну дошку Ігорю Ляшенко

Автор 12 червня 2015, 21:43
Сьогодні  у Шепетівській загальноосвітній школі №3 відбулося відкриття меморіальної дошки підполковнику Збройних Сил України, герою-захиснику, учаснику АТО, командиру механізованого батальйону 24-ї окремої механізованої бригади, випускнику школи Ігорю Вікторовичу Ляшенку. Загинув Ігор 19 червня 2014 року під час виконання військового обов'язку із захисту територіальної цілісності та недоторканості України.
На мітинг були запрошені батьки Ляшенки - Віктор Васильович і Любов Володимирівна, родичі загиблого, в.о. міського голови Михайло Полодюк, начальник управління освіти міськвиконкому Людмила Тихончук, майор Збройних Сил України І.Сташук., протоієрей Української Православної церкви Київського патріархату Василь Гетьман, класний керівник Л. Шагута, однокласники Героя, представники преси та працівники літературно-меморіального музею М.Островського.

Михайло Полодюк подякував батькам за те, що виростили і виховали такого сина, який здійснив найважливіший подвиг свого життя – захищав Україну від ворога. У свою чергу, батьки Ігоря зі словами вдячності звернулися до міської влади, адміністрації закладу за увіковічення пам'яті їх сина.

Звертаючись до присутніх Лідія Банкова зазначила: «Допоки ми живі – житиме пам'ять про Ігоря Ляшенка. Він від сьогодні щодня зустрічатиме і проводжатиме поглядом вчителів і учнів, нагадуючи кожному з нас, що він поклав життя, аби ми могли жити і навчатись у мирній і вільній Україні».

Відкриття меморіальної дошки, яка встановлена на фасаді школи, здійснили Михайло Полодюк та батьки Ігоря Ляшенка.

Протоієрей Української Православної церкви Київського патріархату Василь Гетьман відправив панахиду та освятив меморіальну дошку.

Під час мітингу учні зі сльозами на очах читали вірші, присвячені воїнам, що загинули під час АТО на сході України. Всі присутні вшанували пам'ять загиблих хвилиною мовчання та поклали квіти до меморіальної дошки. Мітинг завершився спільним виконанням Державного Гімну України.
0
репостів
0
репостів