Розділ Події

Славутська громада провела у вічність Круця Дениса Сергійовича

Автор 22 серпня 2023, 22:29

Сьогодні, 22 серпня, Славутська громада попрощалася та провела у вічність свого земляка, захисника України, штаб-сержанта Круця Дениса Сергійовича, який загинув, захищаючи Україну від російських окупантів. Про це повідомила пресслужба Славутського МВК.

Народився Денис 02 грудня 1993 року в місті Славута.

З 2000 по 2009 роки навчався в Славутській загальноосвітній школі №5.

У період з 2009 по 2012 роки навчався у Державному професійно-технічному навчальному закладі «Славутський професійний ліцей».

З 2012 року прийнятий на військову службу за контрактом, яку проходив у Першому Донецькому прикордонному загоні (військова частина А9937), закінчив школу кінологів.

У 2016-2017 роках брав участь в антитерористичній операції на Донеччині.

Штаб-сержант Круць Денис Сергійович загинув смертю Героя 23 березня 2022 року у важких боях за місто Маріуполь Донецької області, тримаючи оборону на металургійному комбінаті «Азовсталь».

У Героя лишились батьки, сестра, дружина та троє дітей.

За особисту мужність і самовідданість, виявлені в захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, Указом Президента України від 24 травня 2023 року нагороджений Орденом за мужність ІІІ ступеня (посмертно).

Передав відзнаку батькам та виразив свої щирі співчуття заступник ректора Національної академії Державної прикордонної служби України ім. Б. Хмельницького, полковник Павло Лисак.

Свої співчуття з приводу смерті Героя висловив капелан Національної академії Державної прикордонної служби України ім. Б. Хмельницького.

Рідні та друзі згадують Дениса як щиру, доброзичливу людину, люблячого сина, чоловіка, батька, надійного друга, справжнього патріота України.

Поховали Дениса на «Новому кладовищі» із усіма військовими почестями.

Міський голова, виконавчий комітет та депутатський корпус Славутської міської ради висловлюють щирі співчуття рідним та близьким Героя.

Вічна пам’ять і слава українському воїну, який захищав Батьківщину та кожного з нас!

Слава Україні! Героям Слава!

0
репостів
0
репостів