Розділ Події

У Шепетівці вшанували пам’ять невинних жертв голодоморів

Автор 26 листопада 2022, 21:24

У четверту суботу листопада в Україні традиційно відзначається День пам’яті жертв Голодоморів. Український народ у глибокій скорботі віддає шану жертвам жахливої трагедії ХХ століття, згадуючи невинно убієнних під час голодоморів 1921-23-го, 1932-33-го та 1946-47-го років. 26 листопада біля пам’ятного знаку жертвам Голодомору відбувся мітинг-реквієм до Дня пам’яті жертв голодоморів.

Керівництво міста, депутати міської ради, військовослужбовці та представники громадських організацій, духовенство, працівники міськвиконкому, освітяни й жителі Шепетівської територіальної громади зібралися, щоб вшанувати жертв закатованих голодом.

Протоієрей Василь Гетьман та протоієрей Валентин Омелянчук Православної церкви України, настоятель храмів Української греко-католицької церкви — Василь Боднар та настоятель парафії «Воздвиження святого хреста» римо-католицької церкви — Бернард Петров у спільній молитві відслужили молебень за загиблими.

 «Пам’ятаємо Голодомор! Зупинимо геноцид!» під таким гаслом сьогодні ми вшановуємо пам’ять жертв Голодоморів, адже нині геноцидні дії російської федерації проти українського народу – пряме продовження політики російських більшовиків. Єдиним результатом у цій боротьбі добра та зла має стати лише перемога України.

Хвилиною мовчання з лампадками в руках присутні вшанували загиблих в часи Голодоморів та поклали колоски і квіти до меморіального знаку.

0
репостів
0
репостів