Розділ Події

Шепетівська громада провела в останню земну дорогу Смереку Сергія Валентиновича

Автор 05 листопада 2022, 19:06

Сьогодні у Шепетівці на площі Тараса Шевченка відбулось прощання із гранатометником механізованого відділення механізованого взводу механізованої роти Смерекою Сергієм Валентиновичем. Про це повідомили у Шепетівській міській раді.

Смерека Сергій Валентинович народився 27 вересня 1980 року в м.Шепетівка.

Закінчивши загальноосвітню школу № 3, вступив до Рівненського економіко-гуманітарного університету на вчителя фізичного виховання. Після строкової служби чоловік багато років працював водієм на спецтехніці, адже машини були його пристрастю і його життям, він був майстром на всі руки й з технікою був на «ти».

Війна 24 лютого застала Сергія Валентиновича у Києві. Та на другий день, не чекаючи мобілізації, він записався у «Добровольче формування територіальної громади Шепетівки». Потім – 214-й окремий спецбатальйон, який створений у травні 2022 року. У складі батальйону боронив землі України в Апостоловому, що на Дніпропетровщині, потім на Херсонщині. Мав заслужений авторитет серед своїх побратимів, а прізвище, яке подарували Сергію батьки – Смерека, і стало його позивним.

Згодом у складі спецбатальйону був перекинутий на північ Донеччини, де служив солдатом, гранатометником механізованого відділення механізованого взводу механізованої роти та загинув 21.10.2022 р. при виконанні бойового завдання.

У чоловіка залишилась нещодавно овдовіла, а тепер і осиротіла мати – Лідія Іванівна, дружина – Олена, 5-річний син Дмитро, та син від попереднього шлюбу Валентин.

Сергій вважав, що захищати свою землю, людей, рідних — це його обов’язок. Говорив, що якщо не піде, не зможе після війни дивитися в очі синам. Він знав і розумів, що інакше не вміє і не зможе і докладав максимуму зусиль, наближаючи Перемогу. Але війна осиротила ще одну родину.

Щирі співчуття близьким і рідним!

Слава Україні!

Героям слава!

0
репостів
0
репостів