Трьохденні польові збори

Автор В.Гах 17 квітня 2012, 00:00
Відповідно до закону України - Конституції і закону про загальний військовий обов'язок до служби у Збройних силах України, учням нашої загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №4 з 20.04 по 22.04 проводились трьох денні польові збори. На 3-х денних польових зборах учні 11 класу здавали екзамен на зрілість  - Захисника Вітчизни. Вони продемонстрували знання, навики та вміння, чому вони навчилися за ці 2 роки. Курс «Захисник Вітчизни», який вивчали вони на протязі 2 років дає для них багато навиків, це по-перше дисципліна - без якої жодна армія існувати не може, так і суспільство в цілому. Велика відповідальність перед державою майбутніх захисніків Вітчизни. На протязі 2-х років вони вивчали: міжнародне гуманітарне право про захист жертв війни; тактичну підготовку; вогневу підготовку; статути Збройних сил України; стройову підготовку; прикладну фізичну підготовку; військово-медичну підготовку; основи цивільного захисту і всі ці предмети вони відпрацьовували на тактичних навчаннях на практиці.
Не дарма кажуть в солдатських колах - тактика цариця полів.
Перший день польових зборів почали з предмету тактична підготовка де юнаки на практиці відпрацьовували основні положення щодо підготовки та ведення сучасного бою механізованим відділенням; прийоми і способи дій солдата в основних видах бою у складі бойових відділень та взводу, були відпрацьовані обовязки солдата в бою; пересування на полі бою, в наступі.
Готували вогневу позицію і вели спостереження за противником, виконували прийоми знищення противника, діяли у різних умовах тактичної обстановки.
Водночас відпрацьовували питання цивільного захисту; перетинали заражені території в засобах індивідуального захисту: протигазах, та загальнозахисних комбінізонах.
Відпрацьовували питання відбиття наступу противника з повітря, походження мінних полів, перенесення тяжкопоранених та надання їм першої медичної допомоги. Юнаки класу оволоділи високими знаннями з вогневої підготовки, вони вміло використовували їх в бою, як в наступі так і в оороні, а також при зіткненні з «противником» в рукопашному бою. Вміле використання стрілкової зброї та гранат стало можливим тому, що вони досконало вивчили матеріальну частину стрілецької зброї, її бойові властивості, порядок підготовки зброї до вирішення вогневих завдань, основи та правила стрільби.
Велику практику в командуванні підрозділами отримали: командири взводів - Зозуля Віктор, Кушнірук Володимир, командири відділення -  Сачук Віталій, Захарець Олег,  які керували своїми підлеглими і приймали рішення на ведення бойових дій і їх змінами. Їхні підлеглі відмінно виконували їх команди ,а саме такі підлеглі як: Оніщук Дмитро, Пасічник Веніамін, Мандебура Андрій та інші.
При цьому вони показали високу твердість свого духу, сміливість, швидко орієнтувались  при різних нештатних ситуаціях на полі бою, при  цьому віддавали правильні з тактичної точки зору накази.
На 2-й день тактичних навчань, учні виконували 1 навчальну вправу з автоматом Калашникова, проводили бойові стрільби.
Бойові стрільби були організовані на базі Шепетівського військового заводу по ремонту військової техніки і озброєння яким керує полковник в запасі Жихарєв Н.В.
Ми йому дуже вдячні, в тому, що він завжди йде нам на зустріч й у всьому допомагає.
При проведенні бойових стрільб всі учасники отримали відмінні та добрі результати, всі 100% мішеней були вражені.
На третій день тактичних навчань згідно плану в 5 містечку в\ч А-0757, яким командує майор Оліферчук В.М. була показана бойова техніка, яка знаходиться на озброєнні ЗСУ, учбовий процес, караульна служба, та побут військових. Командир цієї частини та його підлеглі надають велику допомогу в навчанні і вихованні патріотів нашої рідної неньки України. Ми дякуємо їм за велику проведену шефську роботу з нашими учнями ЗОШ №4 ім.Валі Котика.
Хотілося б відмітити, що за цей час моєї праці в школі не було жодного випадку відмови служити  в Збройних Силах України. В даний час в ЗСУ проходяь службу біля 90 юнаків нашої школи за контрактом та більше 25 офіцерів.
За всі ці три дня тактичних навчань учні нашої школи показали високу дисципліну, організованість, знання, навики, уміння на ділі показати, що вони є і будуть справжініми захисниками нашої Вітчизни.
В грудні місяці 2011р. комплексна обласна комісія перевірила школи нашого міста з навчання, виховання та матеріальної бази курсу «Захист Вітчизни».  Викладачі предмету «Захист Вітчизни» показали відмінний рзультат. Школи нашого міста займають одне з найкращих місць з усієї області.
0
репостів
0
репостів