Студентами Шепетівьского медичного фахового коледжу показали фільм про випускницю їх вишу

Автор 09 лютого 2023, 13:05

Музей пропаганди в межах національно-патріотичного виховання показав студентам Шепетівського Медичного Фахового Коледжу документальний фільм про випускницю їх вищого навчального закладу Катерину Луцик.

Захід складався з двох основних частин: екскурсійної та кінопоказу. Розпочали з відвідування експозиції, присвяченої загиблим захисникам з Шепетівщини, що розташована в краєзнавчому відділі Музею пропаганди. Тут вшанували пам'ять полеглих у російсько-українській війні, учасників Революції гідності, зокрема нашого земляка Миколу Дзявульського!

Не менш важливим є пам'ятати та шанувати живих героїв цієї війни, серед яких чільне місце займають саме медики – лікарі, медичні сестри, водії та санітари евакуаційних бригад. В експозиції звернули увагу на двох шепетівських медиків, які наразі продовжують рятувати наших бійців – лікар Олег Довгань і медсестра Анна Федорчук.

У другій частині заходу переглянули фільм (виробництво Суспільне) про ще одну нашу землячку, випускницю ШМК, медикиню Катерину Луцик. Фільм висвітлює шлях дівчини з Ізяслава від випускниці медичного училища до бойового медика, що брала участь в найважчих боях АТО (ООС), зокрема в Авдіївській промзоні.

Під час перегляду фільму підняли важливі питання: про місце жінки у війську, різницю в ставленні до цього власне військових і цивільних, поранення, втрати, боротьбу з ПТСР, нелегкі особисті вибори, життя після демобілізації.

Пишаємося нашими земляками, дякуємо їм та підтримуємо їх. Разом до перемоги. Щиро дякуємо студентам за увагу, зацікавленість у важливій на сьогодні темі та медичному фаховому коледжу за співпрацю.

Музейники зауважили, що національно-патріотичне виховання є важливою складовою діяльності шепетівського Музей пропаганди.

Музей пропаганди

Останнє редагування 09 лютого 2023, 13:16
0
репостів
0
репостів