"Пріоритетні години" для людей літнього віку на період карантину вже у дії

Автор 20 листопада 2020, 13:55

Нововведення мають рекомендаційний характер та покликані зменшити кількість випадків інфікування груп ризику.

Зміни до постанови Кабінету Міністрів України, які вводять “Пріоритетні години“ для людей  літнього віку, вступили в дію. Про це під час ефіру телеканалу “Україна 24” повідомив міністр охорони здоров’я Максим Степанов.

“Люди літнього віку відносяться до групи ризику. Тому важливо, аби вони якомога менше контактували з оточуючими, адже відсоток летальних випадків найбільший саме серед людей, старших 65 років. “Пріоритетні години” діють з 10:00 до 12:00. Ініціатива триватиме на період карантину. Сподіваюсь, що всі заклади торгівлі і послуг будуть дотримуватися цього” - зазначив Міністр охорони здоров’я. 

Також очільник МОЗ пояснив, чому саме такий час обрали:

"Чому з 10:00 до 12:00? Тому що, як правило, літні люди не працюють, знаходяться вдома. Цей час обрано тому, що у цю пору дня решта людей знаходяться на роботі."

Окрім того, Міністр охорони здоров'я наголосив, що карантин “вихідного дня” було запроваджено з метою уповільнення стрімкого темпу розповсюдження захворювання. 

Нагадаємо, раніше Максим Степанов акцентував, що нехтування запровадженими в країні протиепідемічними правилами безпеки вже за місяць призведе до колапсу медичної системи України.

Пресслужба МОЗ

0
репостів
0
репостів