Хворих на грип та ГРВІ більшає

Автор О. Рацинська 04 лютого 2015, 14:34
За перший місяць 2015 року в Шепетівському районі зареєстровано майже півтори тисячі випадків захворюваності гострими респіраторними вірусними інфекціями. Дві третини інфікованих — діти віком до 17 років.
Частіші випадки захворюваності на грип та ГРВІ — явище сезонне і стосується всієї Хмельницької області. Хоча чисельність хворих на Шепетівщині зростає, найвищі показники реєструються в інших районах нашого регіону — сусідньому Славутському, Летичівському, Ярмолинецькому, а також містах Кам’янці-Подільському та Нетішині.

69,4% тих, хто захворів у області, становлять діти віком до 17 років (5604 особи). Найбільш інтенсивно епідемічний процес протікає у віковій групі 5—14 років. 5,2% захворілих осіб були госпіталізовані в стаціонари області. Летальних випадків не зареєстровано.

На Шепетівщині в січні 2015 року зареєстровано 1468 випадківзахворювання гострими респіраторними вірусними інфекціями, із яких дітей віком до 17 років — 1003 чол. За останній тиждень поточного року захворюваність на ГРВІ збільшилася з 324 до 402 випадків.

Кращим засобом протидії захворюванню є його профілактика.

Якщо кашляєте чи чхаєте, то прикривайте ніс та рот хустинкою, або носіть захисну маску. Частіше мийте руки з милом, протирайте їх спиртовими антисептиками чи вологими серветками. Намагайтеся зайвий раз не торкатися очей, носа або рота. Старайтеся збагачувати свій раціон вітамінами. До речі, найбільший вміст аскорбінової кислоти не в цитрусових (як прийнято вважати), а в шипшині,чорній смородині та солодкому болгарському перці.

Постійно провітрюйте приміщення та проводьте вологе прибирання. Адже вірус грипу знищується, коли вологість повітря перевищує 50%.

Потрібно також пам’ятати, що імунітет складається не тільки з фізичної складової, але й із психологічної. Депресія, негативні емоції, пригніченість, невдоволеність — таке «притягує» хвороби. Тому важливу роль у боротьбі з недугами відіграє душевна рівновага та гарний настрій. 
День за Днем
0
репостів
0
репостів