Хмельницька облрада обрала голову та зупинила сесію через повідомлення про замінування

Автор 07 грудня 2020, 14:40

Сьогодні, 7 грудня, відповідно до постанови обласної територіальної виборчої комісії скликано першу сесію Хмельницької обласної ради восьмого скликання. Про це повідомили на сайті органу самоврядування.

Голова Хмельницької обласної територіальної виборчої комісії Віталій Афадєєв відкрив перше пленарне засідання першої сесії. Депутатів та присутніх у залі було поінформовано про підсумки та результати виборів, затверджено порядок денний. Зокрема, голова Хмельницької обласної територіальної виборчої комісії Віталій Афадєєв оголосив постанову обласної територіальної виборчої комісії «Про підсумки виборів, реєстрацію та визнання повноважень депутатів Хмельницької обласної ради восьмого скликання».

Відповідно до законодавства вибори депутатів обласної ради восьмого скликання проходили за пропорційною системою з відкритими списками. Загальний склад новообраної обласної ради 64 депутати. Гендерний склад обласної ради такий: 43 чоловіки та 21 жінка.

Окрім того, депутатами було обрано тимчасову президію Хмельницької обласної ради восьмого скликання» у складі депутатів Оксани Бочкарьової, Лілії Брухнової, Врама Мовсісяна, та Світлани Павлишиної, утворено секретаріат обласної ради у складі депутатів Тетяни Зеленко, Лариси Конончук та Наталії Кухарук, а також утворено лічильну комісію обласної ради у складі депутатів Юрія Смаля, Тетяни Калюжної, Лілії Брухнової, Олени Лемещук, Оксани Натальської, Інни Шоробури, Валентина Соколюка, Сергія Яковлева та Олександра Тарасюка.

Участь у пленарному засідання брали народні депутати Володимир Ар’єв, Віктор Бондар, Володимир Ватрас, Олександр Герега, Юрій Заславський, Олена Копанчук, Сергій Лабазюк, Сергій Мандзій, Микола Стефанчук, голова і заступники Хмельницької обласної ради сьомого скликання, новопризначений голова обласної державної адміністрації Сергій Гамалій.

Голова обласної ради сьомого скликання Михайло Загородний привітав депутатів восьмого скликання з обранням та визнанням повноважень та Днем місцевого самоврядування, побажав обласним обранцям працювати на благо Хмельниччини.

Привітали депутатів з обранням народні депутати України Сергій Мандзій та Олександр Герега, голова облдержадміністрації Сергій Гамалій та побажали плідної, злагодженої роботи, успішних рішень, спрямованих на розвиток Хмельниччини, максимального задоволення інтересів та потреб її мешканців Окрім того, Сергій Мандзій зачитав текст вітання від Голови Верховної Ради України Дмитра Разумкова депутатському корпусу Хмельницької обласної ради восьмого скликання.

Далі депутати взялись за обрання голови облради. Претендентками на крісло голови облради назвали: від політичної партії “Слуга народу” – Оксану Бочкарьову, головного лікаря Хмельницького обласного госпіталю ветеранів війни. Від політичної партії “За майбутнє” – Віолету Лабазюк, голову благодійного фонду «Ми поруч».

Перш, ніж приступити до голосування, з трибуни зачитали прізвища всіх новообраних депутатів та обговорили процедурні питання. З приміщення сесійної зали попросили вийти усіх, крім депутатів та представників преси.

Дискусії щодо того, де має розташовуватися скринька для голосування точилися як під час перерви, так і на початку самого голосування. У кабінку для голосування депутатів просили заходити без мобільних телефонів.

Голосування тривало близько години. Підраховували голоси одразу в сесійній залі, під пильним наглядом активістів та преси. Лічильна комісія довго дискутувала з приводу того, які бюлетені визнаються недійсними, і зрештою зчинила ґвалт на трибуні.

Участь у голосуванні взяли всі 64 присутніх у залі депутатів.

Голоси зрештою розподілилися так:

  • Віолета Лабазюк – 33
  • Оксана Бочкарьова – 27
  • Недійсними визнали – 4 бюлетені.

Таким чином перемогу отримала Віолетта Лабазюк, 1986 року народження.

DSC 4029 1

Далі сесію Хмельницької облради зупинили через повідомлення про замінування. Повідомили у сесійній залі про отриману інформацію щодо ймовірного замінування адміністративної будівлі одразу після того, як були оголошені результати голосування за нового голову обласної ради.

Пленарне засідання продовжиться після того, як приміщення обстежать правоохоронці.

Останнє редагування 07 грудня 2020, 19:00
0
репостів
0
репостів