Напивалися і грабували людей на залізничних вокзалах

Автор 05 червня 2013, 00:57

На вокзалі у Шепетівці затримали крадіїв, які крали, грабували та нападали на людей на залізничних вокзалах і в Києві, і у Шепетівці.

23 лютого 2011 року шепетівчанин з кримінальним минулим разом зі своїм новим знайомим добре відмітили день захисника Вітчизни на залізничному вокзалі Київ-Пасажирський. Чоловік заснув в одному із закутків вокзалу. А коли прокинувся – зрозумів, що позбувся мобільного телефону.

- Злодія працівники міліції знайшли і затримали. Але цього разу крадію зі стажем вдалося відбутися легким покаранням, - каже речник лінійного відділу міліції на станції Хмельницький Наталія Думка Мовляв, пожартував. Відтоді злодюжка облюбував центральний столичний вокзал і збагачувався за чужий рахунок саме там. Діяв просто і зухвало – обирав з натовпу п’яненьких пасажирів, набивався у знайомі, а паралельно видивлявся, що у них є цінного. Далі – справа спритних рук. Він знайшов собі спільника. Зголосилася піти в компаньйони 40-річна безпритульна.

Захмеліла парочка зустріла на вокзалі громадянку, яка також була напідпитку. Розговорилися, продовжили знайомство за чаркою. А за якусь мить спільники побили нову знайому і забрали шкіряну куртку, сумку, ланцюжок, сережки та гроші в сумі 600 євро. Загальна сума збитку склала близько 10 тисяч гривень.

Одну з кривдників по «гарячих слідах» затримали правоохоронці, до яких звернулася потерпіла. Вона впізнала і саму злодійку і свої сережки на ній. ЇЇ напарника тоді затримати не вдалося. А він зрозумів, що залишатися у столиці ризиковано. Тому тут же на вокзалі знайшов собі нового спільника – 25-річного молодика, який уже чотири рази відбував покарання у місцях позбавлення волі. Вони перебратися на «промисел» у Шепетівку.

-Там після кількох днів пиятики продовжили «оббирати» людей, - каже Наталія Думка. -  Робили це пізно ввечері, видивлялися жертву, наносили ззаду удар по голові, після чого забирали усі цінності. Розшук ускладнювався тим, що потерпілі не могли описати своїх нападників.

В один із днів чоловіки спускали награбоване на випивку в кафе неподалік залізничного вокзалу. Там же і поцупили куртку одного з відвідувачів. Та не розрахували, що кафе знаходиться поруч з лінійним відділенням міліції на станції Шепетівка. Тож дуже скоро вони вже давали свідчення.

Після тривалого досудового розслідування чоловіки були визнані судом винними у вчиненні злочинів, передбачених частиною 2 статті 185 (крадіжка, вчинена повторно за попередньою змовою групою осіб), частиною 2 статті 186 (грабіж, поєднаний з насильством, вчинений за попередньою змовою групою осіб), частиною 2 статті 187 (розбій, вчинений за попередньою змовою групою осіб) Кримінального кодексу України. Обидва засуджені до позбавлення волі терміном на 7 років з конфіскацією усього належного їм майна. Першу спільницю визнано винною у вчиненні злочину, передбаченого частиною 2 статті 186 КК України і засуджено до 4 років позбавлення волі.

0
репостів
0
репостів