Поліція припускає, що жінка вчора підпалила себе сама

Автор 14 квітня 2020, 11:51

Слідчі Шепетівського відділу відкрили кримінальне провадження за ч. 2 статті 270 Кримінального кодексу України — порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки.

Подія сталася 13 квітня близько 19:45 години в м. Шепетівка. На пустці по вул. Героїв Небесної Сотні зайнялася суха трава. Після локалізації пожежі на місці події виявили обгоріле тіло 37-річної місцевої жительки. Під час огляду тіла правоохоронці ознак насильницької смерті не виявили. За результатами судово-медичної експертизи причиною смерті стала термічна травма. 

Поруч з тілом загиблої знайшли пляшку з рідиною, яка має яскраво виражений запах алкоголю. Також у її сумочці виявили сірники. За словами родичів, жінка за життя палила цигарки та останнім часом зловживала алкоголем. Тож, за однією з версій слідчих потерпіла могла сама спровокувати займання сухої трави, кинувши недопалок чи сірник.

Наразі розслідування триває. 

Нагадаємо, що відповідно до Кримінального кодексу України за порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки, якщо воно спричинило виникнення пожежі, якою заподіяно шкоду здоров'ю людей або майнову шкоду у великому розмірі, передбачена відповідальність у вигляді штрафу від п'ятдесяти до ста двадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до двох років, або обмеженням волі на строк до трьох років. Те саме діяння, якщо воно спричинило загибель людей, майнову шкоду в особливо великому розмірі або інші тяжкі наслідки, карається позбавленням волі на строк від трьох до восьми років.

Не паліть суху траву! Ще небезпечно не лише для оточуючого середовища, а й для вашого життя та здоров’я!

Сектор комунікації поліції Хмельницької області

0
репостів
0
репостів