За порушення режиму відбування покарання Шепетівський суд присудив 4,5 роки за ґратами

Автор 11 березня 2020, 14:24

Шепетівським міськрайонним судом Хмельницької області ухвалено вирок, яким раніше судимого за злочини проти власності визнано винним у вчиненні злочину, передбаченого статтею 391 (злісна непокора законним вимогам адміністрації установи виконання покарань особою, яка відбуває покарання у виді позбавлення волі, якщо ця особа за порушення вимог режиму відбування покарання була піддана протягом року стягненню у виді переведення до приміщення камерного типу (одиночної камери)) Кримінального кодексу України та призначено покарання у виді 3 років позбавлення волі.

На підставі ст.71 КК України до покарання, призначеного за даним вироком, частково приєднано невідбуте покарання за вироком Личаківського районного суду м.Львова від 01 грудня 2014 року і за сукупністю вироків визначено остаточне покарання у виді позбавлення волі на строк 4 роки 6 місяців.

Міру запобіжного заходу до набрання вироком чинності, залишено попередню – тримання під вартою.

За ст. 391 КК України, за епізодом від 17 січня 2019 року, Г. виправдано у зв’язку із відсутністю в його діях складу злочину.

Згідно з вироком суду, Г., відбуваючи покарання в Шепетівській виправній колонії № 98, допустив 55 порушень режиму відбування покарання, за які притягувався до дисциплінарної відповідальності, в тому числі 9 разів поміщався до дисциплінарного ізолятору (ДІЗО), та три рази до приміщення камерного типу (ПКТ).

В судовому засіданні обвинувачений винним у вчиненні злочинів не визнав та показав, що у нього склались неприязні відносини із адміністрацією установи, у зв’язку з чим працівники колонії умисно складають на нього рапорти про вчинення порушень, які він не допускав.

Вирок законної сили не набрав і може бути оскаржений до Хмельницького апеляційного суду.

Нагадаємо, згідно зі статтею 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

     За повідомленням прес-служби суду

0
репостів
0
репостів