Внаслідок ракетного удару було пошкоджено електромережу у Хмельницькому районі

Автор 18 травня 2023, 12:38

Із 21.00 17 травня по 05.30 18 травня 2023 року російські окупанти здійснили кілька хвиль ракетних атак з різних напрямків. Загалом випущено 30 крилатих ракет морського, повітряного та наземного базування. Хмельницька ОВА повідомила, що одна з них влучила в об'єкт інфраструктури у Хмельницькому районі.

Як повідомило Командування Повітряних Сил Збройних Сил України, із літаків стратегічної авіації випущено 22 крилаті ракети Х-101/Х-555, із кораблів у Чорному морі – 6 крилатих ракет «Калібр». А також дві крилаті ракети «Іскандер-К» із наземних оперативно-тактичних ракетних комплексів.

Силами та засобами протиповітряної оборони Повітряних Сил, у взаємодії з іншими складовими Сил оборони України, знищено 29 крилатих ракет. Також збито 2 ударних БпЛА «Shahed-136/131» та два розвідувальних БпЛА (ОТР).

На сторінці НЕК "Укренерго" повідомили, що внаслідок обстрілу було пошкоджено мережу оператора систем розподілу (обленерго). Наразі інформаію про постраждалих не публікували.

Через обстріл, який завдали російські військові 18 травня, є часткове пошкодження декількох ділянок розподільчих мереж Хмельницького району. В області знеструмлено три населених пункти, без світла залишилися 1,7 тисячі споживачів. Про це Суспільному розповіла заступниця директора зі зв'язків з громадськістю АТ "Хмельницькобленерго" Олена Гриневич.

"Після перевірки місцевості та отримання дозволу від фахівців ДСНС енергетики розпочали аварійно-відновлювальні роботи. Завдячуючи силам ППО, пошкодження не є вкрай складними", — сказала Олена Гриневич.

За її словами, електроенергію у знеструмлених селах відновлять до кінця робочого дня.

Речник Повітряних сил полковник Юрій Ігнат у коментарі "Українській правді" підвердив влучання ракетою Х-101/Х-555. Решта повідомлень про руйнування стосуються шкоди від підбитих цілей, що впали на землю.

Останнє редагування 18 травня 2023, 13:27
0
репостів
0
репостів