Розділ Бізнес

Тариф на теплопостачання у Шепетівці обіцяють не підвищувати

Автор 18 лютого 2021, 16:08

Міський голова Шепетівки, поки що, не планує виносити на затверження виконавчого комітету Шепетівської міської ради нових тарифів на теплопостачання. Мер сподівається, що Уряд виконає свою обіцянку та компенсує в кінці опалювального періоду різницю в тарифах на газопостачання.

«Позиція, якої однозначно дотримуюсь і буду відстоювати — недопущення підняття сум у платіжках на теплопостачання у цьому опалювальному сезоні. Сьогодні уряд ставить органи місцевого самоврядування перед умовами, які жодна громада не готова виконувати фінансово. Вищезгаданий меморанду констатує, що громадам на місцях буде компенсовано різницю в тарифах, які встановлюють підприємства теплопостачання на місцях. Сподіваюсь, що уряду властся неухильно дотриматись тексту цього документу і мільйонна заборгованість за підсумками сезону не ляже на плечі місцевої громади, » — коментує Віталій Бузиль.

Нагадаємо, Урядом України з 1 січня 2021 року було піднято тариф на постачання теплової енергії згідно цін постачальника газу підприємства НАК «Нафтогаз України».

9 лютого було підписано Меморандум про взаєморозуміння  щодо врегулювання проблемних питань у сфері централізованого постачання теплової енергії та постачання гарячої води. Його підписали Кабінет Міністрів України, НКРЕ КП, «Нафтогаз» та Асоціація міст України.

В контексті зміни урядом цінової політики на теплопостачання, Шепетівське підприємство теплових мереж змушене переглянути тарифів на теплову енергію та послуги з постачання теплової енергії для населення, але вищезгаданий меморандум говорить:

  • вартість послуги постачання теплової енергії та постачання гарячої води у багатоквартирні будинки протягом опалювального сезону 2020-2021 років не зміниться;
  • для підприємств теплопостачання передбачені відстрочка оплати за природний газ та компенсації різниці між ринковою ціною природного газу та ціною, врахованої в тарифах за тепло;
  • уряд гарантує, що фінансування компенсацій для підприємств теплопостачання не перекладатимуться на органи місцевого самоврядування.
Останнє редагування 18 лютого 2021, 16:20

Відео

0
репостів
0
репостів