Розділ Бізнес

У Держпродспоживслужбі розповіли про ситуацію з пальним на Хмельниччині

Автор 25 квітня 2022, 12:44

Наразі на Хмельниччині є нестача дизельного палива та інколи виникають проблеми з доставкою бензину марки А92. Про це в етері "Українського радіо Поділля" розповів головний спеціаліст сектору контролю за регульованими цінами ГУ Держпродспоживслужби у Хмельницькій області Ігор Михальчук.

Чому на деяких заправках інколи відсутнє паливо для автомобілів

"Йде переорієнтація на європейський ринок. При спілкуванні з однією мережею, вони розповіли, що наші представники поїхали у Європу, домовлятися про нові постачання палива і нову ціну. Також мені відомо про те, що є проблеми з відсутності цистерн та автомобілів, які можуть привезти паливо з Європи", - каже Ігор Михальчук.

Також зі слів посадовця, в області виникають проблеми з поставкою бензину марки А95.

"За моєю інформацією, бензин такої марки в Європі не виробляють. Раніше його виготовляли в Україні. Деякі заводи та станції де зберігається пальне знаходилися у тих областях де були, чи ідуть воєнні дії. Паливо доставляти з цих регіонів дуже важко, адже деякі водії не хочуть туди їхати", - говорить Ігор Михальчук.

Чи здійснюється контроль за цінами на паливо

"Якщо громадяни звертаються до Держпродспоживслужби ми проводимо перевірку АЗС. Ми можемо притягнути до відповідальності осіб, які штучно збільшили ціну на паливо. Також проводити перевірки можуть працівники податкової та поліції. Наразі в області працюють рейдові групи, які за розпорядженням начальника обласної військової адміністрації, стежать за ціновою політикою", - розповів посадовець.

Середня ціна на паливо в області за підрахунками Ігоря Михальчука:

  • А92 - 32,49 копійки;
  • А95 - 34 гривні,
  • Дизельне пальне - 37,66 (брендовий - 39,50 копійок),
  • Газ автомобільний - 28,83 копійки.

0
репостів
0
репостів