Що таке правильне харчування?

  • pruduk
  • pruduk аватар Автор теми
  • Платиновий учасник
  • Платиновий учасник
Більше
18 груд. 2015 19:35 #104108 від pruduk
Раціональним підходом до правильного харчування можна назвати той, який вчить прислухатися до внутрішніх бажань свого тіла.

Наш організм має здатність до саморегуляції, а тому часто сам знає, що саме йому потрібно.
Здавалося б, якщо себе не обмежувати, можна харчуватися тільки одними чіпсами і колою, що явно не корисно. Це ж просто нонсенс - дозволяти організму диктувати свої правила і не чути доводи розуму і наукових досліджень в дієтології!

Але варто просто спробувати, і ви помітите, що ваш організм сам повідомить вам, коли потрібно з'їсти дозу білків і жирів, коли - овочі, а коли йому просто необхідно щось солодке.

Якщо не поділяти на здорову і шкідливу їжу, то як же потрібно харчуватися, щоб залишатися здоровим? Відповідь одна - слухати свій організм.
Причина проста - поняття «здорова їжа» в дієтології постійно змінюється.

Пам'ятаєте твердження, що потрібно підтримувати низький рівень жиру в системі харчування, щоб не підвищувати кількість холестерину в крові і не піддаватися ризику серцевих захворювань?

Так от, це неправда.

Тепер вчені довели той факт, що холестерин, споживаний разом з їжею, взагалі не має відношення до свого тезки, який міститься в крові людини, і абсолютно ніяк не впливає на нього. Так що десятиліттями ви абсолютно марно викидали яєчні жовтки і їли тільки нежирне м'ясо.

Чому ж цей міф не розвіяли раніше? Причина в тому, що монополісти харчової індустрії, що виробляли популярні продукти з низьким вмістом жирів, не бажали втрачати свою частку ринку.

Ось і вірили люди науковим доказам «горе-дієтологів», які носили скоріше спостережний і теоретичний характер, ніж мали якесь реальне практичне підґрунтя.
Тож колишня версія дієтологічних рекомендацій посилалася на роботу Медичної школи Гарварда, проте ще кілька років тому її директор зізнався, що результати їх теоретичних досліджень не можуть бути підтверджені клінічно, тобто, є невірними.

Сумніву піддалося і положення рекомендацій, в якому йшлося про те, що вживання солі в їжу потрібно обмежувати. В останні роки за допомогою великої кількості експериментів всі прийшли до єдиного висновку: жири, сіль і захворювання серця не пов'язані між собою.

Просто зважте на те, що ви роками обмежували споживання жирів, а значить, автоматично збільшували кількість вуглеводів - овочів, круп, які і відносилися до так званого «здорового харчування».

Чи можна робить упор на вегетаріанство і бути здоровим?

І так і ні. Поки що ніяких досліджень, які могли б дати точну відповідь на це питання, немає.

Тепер на ці речі варто дивитися скептичніше, в тому числі і на результати досліджень, які часто виявляються псевдонауковими.

Так що ми можемо повернутися до старих добрих традицій: сала з цибулею, м’ясних блюд, масла та не знежирених молочних продуктів.
Ці користувачі подякували: Dj Os

Будь-ласка, Увійти або Зареєструйтесь, щоб приєднатись до розмови.

Час відкриття сторінки: 0.121 секунд
0
репостів
0
репостів