Якість напою залежить від кількох факторів.

  • Oleksandr
  • Oleksandr аватар Автор теми
  • Елітний учасник
  • Елітний учасник
Більше
02 черв. 2015 22:50 - 03 черв. 2015 12:18 #98539 від Oleksandr
В попередній темі жалілися на каву, яку продають в місті. Створив тему в якій можна буде обговорити улюблені сорти чаю, кави і секрети їх приготування.

Якість напою залежить від кількох факторів: чайного листа, води, посуду, температури та часу заварювання.
Якщо вам набрид чай у пакетиках і хочеться скуштувати гарного чаю - без заварника не обійтися. Зазвичай така річ є у кожній оселі, але якщо вам необхідно придбати новий, варто знати, які вони бувають і якому надати перевагу.
У магазинах можна придбати як традиційні фарфорові та скляні, так і чавунні та глиняні. Дуже смачний чай заварюється у чайниках з китайської глини, яку добувають у провінції Ісінь, - кажуть фахівці з чаю. У них гарні теплопровідні характеристики, крім того вони мають високу пористість. У результаті стінки чайника просочуються ароматом чаю і якщо навіть у порожній чайник залити окріп, відчувається легкий чайний аромат.
Добрі також фарфорові та фаянсові зварники. Останнім часом користуються попитом чавунні та скляні чайники.
У скляному чайнику добре заварювати так звані в'язані чаї. Тобто ті, які у процесі заварювання розкриваються, та є у таких чайниках і недоліки: скло погано тримає тепло, крім того, це крихкий матеріал і легко б'ється.
У подарунок часто купують так звані заварники "френч-прес". Чай у такому заварнику заливають водою, а потім притискають пресом. Таким чином заварка залишається внизу і не потрапляє до чашки. Ті, ж хто любить заварювати чай у чашці, можуть придбати кружку-заварник. Вона дуже зручна і майже не поступається якістю заварювання традиційному чайнику. Але у чайнику дуже важлива деталь - носик, він служить не тільки для зручності наливання напою, через нього виходять зайва водяна пара. До всього варто придбати і льняну серветку, якою слід накривати чайник під час заварювання напою. Вона пропустить зайву вологу та затримає ефірні масла чаю. Тоді напій буде ароматний та смачний.
Правила пиття чорного чаю:
1. Справжню насолоду від чаювання можна отримати тільки тоді, коли є з чого вибрати. Тому нехай на вашій полиці буде кілька сортів чаю.
2. Вода має бути якісною, бажано не водопровідною. Якщо ж не маєте змоги купити бутильовану воду, а до чистого джерела шлях не близький, використовуйте фільтри для води.
3. Вода не повинна перекіпати.
4. Заварник має бути глиняний, фарфоровий або скляний і не повинен мати сторонніх запахів.
5. Чай краще пити з широкої чашки з товстими стінками. Стакани для чаювання не підходять.
6. Якщо ви додаєте в чай цукор, молоко, лимон чи спиртні напої - краще зробити його міцнішим. Якщо ж вас цікавить саме смак чаю - не потрібно його робити занадто міцним.
7. Зачекайте, поки чай трохи остигне.
8. Не лінуйтесь заварювати свіжий чай для себе та гостей. Не використовуйте заварку повторно.
9. Коли п’єте чай, не зосереджуйтеся на ньому. Читайте, спілкуйтеся, слухайте музику - саме тоді чай буде особливо смачним.
Долучення:
Останнє редагування: 03 черв. 2015 12:18 ким Oleksandr.

Будь-ласка, Увійти або Зареєструйтесь, щоб приєднатись до розмови.

  • Oleksandr
  • Oleksandr аватар Автор теми
  • Елітний учасник
  • Елітний учасник
Більше
05 черв. 2015 19:59 - 05 черв. 2015 22:27 #98632 від Oleksandr
Кілька корисних порад.
Дослідження 13-ти найменувань чаю, які зробив Науково-дослідницький центр незалежних споживчих експертиз "Тест", довели, що дорогий чай не завжди кращий.
Чай має здатність вбирати вологу і сторонні запахи, тому упакування має бути герметичним. Відкривши пакет з чаєм, помістіть чай у баночку з жесті або темного скла, яка щільно закривається, а ще - краще у деревяну скриньку, оскільки дерево допомагає зберігати аромат.
Памятайте що за 5-6 місяців чай старіє і втрачає багато своїх властивостей. Найкраще захищені (коли розпакована обгортка) чаї у пакетиках, особливо в паперових.
Долучення:
Останнє редагування: 05 черв. 2015 22:27 ким Oleksandr.

Будь-ласка, Увійти або Зареєструйтесь, щоб приєднатись до розмови.

  • odin
  • odin аватар
  • Адміністратор
  • Адміністратор
Більше
09 черв. 2015 12:59 #98703 від odin
суть висера - пийте дешевий чай в пакетиках - він "найкраще захищений"
і ще "Памятайте що за 5-6 місяців чай старіє" -- пуер негодує

Будь-ласка, Увійти або Зареєструйтесь, щоб приєднатись до розмови.

Час відкриття сторінки: 0.069 секунд
0
репостів
0
репостів