Хмельцинького "мажора" амністували

  • Dj Os
  • Dj Os аватар Автор теми
  • Адміністратор
  • Адміністратор
  • Редактор
Більше
02 вер. 2014 23:47 - 09 черв. 2017 15:14 #93395 від Dj Os
20-річного сина депутата Хмельницької облради Дмитра Червонюка, який минулого року автомобілем збив на смерть 26-річного пішохода Олега Крушельницького, амністували.

Таку ухвалу сьогодні винесла колегія суддів Апеляційного суду Хмельницької області.

Феміда застосувала закон про амністію на підставі присудження третьої групи інвалідності обвинуваченому Червонюку та утримання малолітньої доньки.

Поза тим колегія суддів винесла реальний термін – 5 років в’язниці з позбавлення правом керувати автомобіль на три роки.

Згідно з рішенням, Червонюка визнано винним за частиною 2 статті 286 ККУ (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило смерть потерпілого або заподіяли тяжке тілесне ушкодження). Зокрема, під час руху автомобілем він порушив ряд пунктів Правил дорожнього руху: п. 1.5, 2.3, 12.3, 12.4, 18.4.

“Червонюк, рухаючись у насаленому пункті з недопустимою швидкістю, здійснюючи заборонений обгін та невиправдане випередження, вже з самого початку порушив правила дорожнього руху”, – зазначається в ухвалі.

Апеляційна інстація, скасовуючи рішення Хмельницького міськрайонного суду, чітко наголосила: летальне ДТП сталося на пішохідному переході (нагадаємо, що суддя Світлана Дручкова, пишучи вирок, зазначила, що Червонюк збив пішохода перед “зеброю” – НГП). Водночас суд ствердно не відповів, чи був пішохід Крушельницький у стані алкогольного сп’яніння на той момент. Адже таке трактування раніше застосував Хмельницький міськрайоний суд і захисники обвинуваченого.

Крім цього, колегія суддів Апеляційного суду відкинула факт алкогольного сп’яніння самого Червонюка. На думку Феміди, лікарі, котрі відбирали кров в обвинуваченого, не до кінця довели всі результати. Так, лікар Забидюк, який одразу після ДТП зафіксував у Червонюка алкогольне сп’яніння 0,79 проміле, не повторив цю процедуру через 20 хвилин, як того вимагається. Також, зіславшись на ряд експертів, суд вважає, що сп’яніння 0,42 проміле, яке у Червонюка виявили згодом, не є важким.

Окремо суд частково задовольнив цивільні позови потерпілої сторони. На користь батьків загиблого Валентини і Анатолія Крушельницьких Феміда зобов’язала Дмитра Червонюка сплатити по 500 тисяч гривень кожному моральної шкоди. Ще 300 тисяч амністований заплатить рідному брату загиблого Богдану.

Апеляційний суд залишив Червонюку міру запобіжного заходу у вигляді особисте зобов’язання.

Оскарження вироку може бути протягом трьох місяців у Вищому спеціалізованому суді Україні з розгляду цивільних і кримінальних справ.

Як відомо, державний обвинувач прокурор Гунько просив апеляційний суд скасувати рішення суду першої інстанції і призначити реальне покарання Червонюку у вигляді позбавлення волі на 7 років і права керування автівкою на 3 роки. На думку прокурора, міськирайонний суд (суддя Світлана Дручкова) не врахував важкість заподіяного злочину обвинуваченим.

Як писав НГП, 10 лютого цього року обвинуваченого у справі ДТП Дмитра Червонюка вироком Хмельницького міськрайонного суду відпустили з залу суду.

Відповідно до вироку, звинувачений Червонюк порушив 12.3 та 12.4 пункти ПДР та частину 2 статті 286 ККУ, що передбачає позбавлення волі на строк 4 роки. Проте статтею 75 ККУ до нього застосовано іспитовий термін строком на один рік.

Крім того Дмитра Червонюка позбавлено права керування автомобілем строком на 3 роки.

Довідка НГП. Дмитро Червонюк, який перебував за кермом автомобіля “Toyota”, є сином депутата Хмельницької обласної ради шостого скликання, президента Асоціації приватних підприємців “Едельвейс” Галини Червонюк і депутата Хмельницької обласної ради п’ятого скликання, власника Рівненського льонокомбінату Олега Червонюка.
Останнє редагування: 09 черв. 2017 15:14 ким Dj Os.

Будь-ласка, Увійти або Зареєструйтесь, щоб приєднатись до розмови.

  • Dj Os
  • Dj Os аватар Автор теми
  • Адміністратор
  • Адміністратор
  • Редактор
Більше
09 черв. 2017 15:07 - 09 черв. 2017 20:06 #113117 від Dj Os
Сумне закінчення історії
Останнє редагування: 09 черв. 2017 20:06 ким Dj Os.

Будь-ласка, Увійти або Зареєструйтесь, щоб приєднатись до розмови.

  • myron
  • myron аватар
  • Платиновий учасник
  • Платиновий учасник
Більше
09 черв. 2017 15:16 #113119 від myron
Від смерті не відкупишся!!!!!!! Є БОГ на світі! Але шкода, що молодий ще жити та жити!

Будь-ласка, Увійти або Зареєструйтесь, щоб приєднатись до розмови.

Більше
09 черв. 2017 19:32 #113121 від либерман
Задумайтесь! Всі під богом ходимо, не допоможуть гроші і влада

Будь-ласка, Увійти або Зареєструйтесь, щоб приєднатись до розмови.

Більше
09 черв. 2017 20:38 - 09 черв. 2017 20:51 #113123 від Misha-Voronchuk-facebook
Вау, яка несподіванка... :dry:
Останнє редагування: 09 черв. 2017 20:51 ким Misha-Voronchuk-facebook.

Будь-ласка, Увійти або Зареєструйтесь, щоб приєднатись до розмови.

Час відкриття сторінки: 0.075 секунд
0
репостів
0
репостів