Досягнення "економічного успіху"

  • odin
  • odin аватар Автор теми
  • Адміністратор
  • Адміністратор
Більше
08 жовт. 2011 14:23 #71314 від odin
В розвиток теми: ІНФОРМАЦІЯ ДО РОЗДУМУ ТА ДІЙ!!!

***;56194 пише: ... Лише усунувши від влади злочинний РЕЖИМ і всіх його ставлеників на місцях, змінивши мікроклімат в державі, давши людям реальну свободу вибору, можна досягти успіху економічного. З історії відомо - добробут творять ВІЛЬНІ люди, РАБИ в цьому не зацікавлені)...

чогось цей кусок інформації надихнув на пару думок:1. Для того щоб досягти своєї мети з чужою користю, достатньо, замість того, щоб наймати тих, хто буде допомагати, навіяти їм думку, що якщо вони зроблять те, що потрібно нам - стане краще і їм."Для того,чтобы построить корабль не нужно направлять людей в лес рубить дрова, пилить бревна и сбивать доски. Достаточно подарить им мечту о море." Антуан де Сент-Экзюпери2. Змінивши "мікроклімат в державі" успіху і добробуту досягнуть лише ті, хто очолить державу (будь то чи зелені, чи свобода, чи б'ют...). А на тих, хто допомагав змінювати мікроклімат, після його зміни буде "всем пох#й"3. Держава не є визначальним фактором в досягненні особистого успіху. Успіху можна досягти як завдяки державі, так і всупереч її перешкод, але другий спосіб набагато простіший, ніж перший, який передбачає необхідність змінити всю державу.4. Виходячи з попередньої тези, якщо кожен, ігноруючи державу, буде створювати власний тіньовий добробут, це призведе до того, що в самій верхівці влади, яка б вона не була, виникне необхідність змінити принципи роботи.

Будь-ласка, Увійти або Зареєструйтесь, щоб приєднатись до розмови.

  • Lego
  • Lego аватар
  • Платиновий учасник
  • Платиновий учасник
Більше
08 жовт. 2011 15:11 #71318 від Lego

1. Для того щоб досягти своєї мети з чужою користю, достатньо, замість того, щоб наймати тих, хто буде допомагати, навіяти їм думку, що якщо вони зроблять те, що потрібно нам - стане краще і їм.

Ну ты и загнул)))

2. Змінивши "мікроклімат в державі" успіху і добробуту досягнуть лише ті, хто очолить державу (будь то чи зелені, чи свобода, чи б'ют...). А на тих, хто допомагав змінювати мікроклімат, після його зміни буде "всем пох#й"

Спорный вопрос... если ты имеешь в виду приспешников, то и им обломится кусок, а если народ в целом, то куда этот "успіх і добробут" денутся?

3. Держава не є визначальним фактором в досягненні особистого успіху. Успіху можна досягти як завдяки державі, так і всупереч її перешкод, але другий спосіб набагато простіший, ніж перший, який передбачає необхідність змінити всю державу.

Согласен

4. Виходячи з попередньої тези, якщо кожен, ігноруючи державу, буде створювати власний тіньовий добробут, це призведе до того, що в самій верхівці влади, яка б вона не була, виникне необхідність змінити принципи роботи.

Оно наверняка так, но есть моменты:- полностью в тень уйти смогут не все. Хотя частично уйти смогут многие.- каким образом будет "утеняться" это добро? Если путем взяток, то, само собой, "тень" никто замечать не будет. Но это до поры до времени. Как показывает история - "тень" самая большая дыра для бюджетов.

Будь-ласка, Увійти або Зареєструйтесь, щоб приєднатись до розмови.

  • odin
  • odin аватар Автор теми
  • Адміністратор
  • Адміністратор
Більше
08 жовт. 2011 15:34 #71319 від odin

Lego;71318 пише: - каким образом будет "утеняться" это добро? Если путем взяток, то, само собой, "тень" никто замечать не будет.

Тут варто відділити тінь від корупції. Реалізація, звичайно, в деяких випадках може бути дуже складна.

Lego;71318 пише: Ну ты и загнул)))Но это до поры до времени. Как показывает история - "тень" самая большая дыра для бюджетов.

Так, але кого це цікавить? Левова частка бюджетних коштів все одно йде не туди, куди потрібно. Але тінь, будучи в в певній мірі наслідком бюрократизації, корупції і складності ведення бізнесу, виступає таким собі саморегулюючим механізмом, який дозволяє здійснювати розподіл і накопичення ресурсів там, де це було б неможливо за всіх "законних умов".Як наслідок - не вмирають з голоду тисячі чоловік.Яскравий приклад - Перу, яка була виведена з корупційного режиму в нормальну ринкову економіку дякуючи "розвиненеій" тіньовій економіці і роботі Ернандо де Сото (який в багатьох своїх працях, до речі, описує позитивний ефект тіньової економіки, її причини і те, як вона сама собою пропадає, коли умови ведення бізнесу виходять на зручний і доступний рівень )

Будь-ласка, Увійти або Зареєструйтесь, щоб приєднатись до розмови.

  • Lego
  • Lego аватар
  • Платиновий учасник
  • Платиновий учасник
Більше
08 жовт. 2011 16:31 #71322 від Lego
Да без разницы куда идут бюджетные средства... Если они поступают в недостаточном объеме, только тогда начинают чесать репу.Сначала начинают тормошить с помощью налоговой и подобных... а потом, осознают, что показательные порки не дают должного эффекта. Ведь всех не потормошишь, да и тормошение не всегда дает результаты.И лишь после этого начинаются послабления в законах...В России например, уже пошли по второму кругу - зарплата в конвертах вернулась!А ведь, есть еще такое понятие как оффшор)))

Будь-ласка, Увійти або Зареєструйтесь, щоб приєднатись до розмови.

Час відкриття сторінки: 0.145 секунд
0
репостів
0
репостів