Шепетівчани готуються до відзначення Дня пам’яті та примирення і Дня Перемоги

  •  аватар Автор теми
  • Відвідувач
  • Відвідувач
03 трав. 2018 19:55 #117722 від

Днями відбулось ряд робочих засідань організаційного комітету з відзначення в місті Дня пам’яті та примирення і 73-ї річниці Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

Члени організаційного комітету та посадові особи місцевого самоврядування в робочому режимі відповідно до поставлених завдань обговорили процес підготовки до свята.

Так, відповідальні працівники виконавчого комітету Шепетівської міської ради спільно з підприємствами, установами та організаціями міста долучились до упорядкування братських та одиноких могил, що увічнюють пам’ять про Перемогу та подвиги учасників Другої світової війни. Працівники комунального підприємства «ШРЕП» висадили квіти на території меморіального комплексу «Вічний вогонь», здійснили обкіс трави, зрізали сухі дерева, розчистили від зайвих дерев і кущів прилеглу до комплексу територію.

У святкові дні 8 та 9 травня забезпечуватиметься святкове оформлення місць проведення урочистих та святкових заходів.

У навчальних закладах міста буде проведено цикл заходів з метою виховання у молодого покоління почуття патріотизму і поваги до ветеранів та учасників бойових дій.

Системою управління праці та соціального захисту населення виконавчого комітету міської ради здійснюється соціальне забезпечення зазначеної категорії громадян, а також з нагоди свята учасникам бойових дій 1941-1945 років буде надана одноразова грошова допомога.

У обласному літературно-меморіальному музеї Миколи Островського із 2 травня до Дня пам’яті та примирення діятимуть: кінолекторії «Пам’ятаємо, перемагаємо» та «Ніколи знову» — «Never again», діятиме фотовиставка «Родинна пам’ять про війну» та проводитиметься майстер-клас по виготовленню квітки пам’яті.

9 травня о 10.00 відбудеться покладання квітів, корзин на братських могилах та військових захороненнях та о 12.00 — мітинг – реквієм «Стоїть у почесній варті пам’ять» (меморіальний комплекс «Вічний вогонь»). Цього ж дня у міському парку культури та відпочинку працюватимуть атракціони, торгівельне обслуговування жителів міста.

Будь-ласка, Увійти або Зареєструйтесь, щоб приєднатись до розмови.

Час відкриття сторінки: 0.097 секунд
0
репостів
0
репостів